40 yıllık usta aşçının kitabından çıkan sır! Nohudu lokum gibi yumuşatmanın yolu meğer bu yöntemde gizliymiş
Türk mutfağında önemli yemeklerden biri olan nohut yemeğini pişirmenin püf noktası nohutların yumuşacık olmasını sağlamaktan geçiyor. Nohutların lokum gibi yumuşaması ve yemeğe lezzet katması için bu doğal yöntemden yardım alabilirsiniz.
Son Güncelleme:
Türk mutfak kültüründe bakliyatların ve özellikle nohut ve kuru fasulyenin yeri oldukça önemlidir. Usta aşçı olmanın gerekliliklerinden biri olan nohut yemeği hazırlamanın püf noktası ise nohutların lokum gibi yumuşamasını sağlamak ve yine de dağılmasını engellemekten geçer.
Tam kıvamında bir nohut yemeği hazırlamak için kullanabileceğiniz bazı doğal yöntemler var. Yemek tarifleri içerisinde nohudu yumuşatmanın püf noktası olan doğal yöntemler usta aşçıların tarif kitaplarından sofralarınıza sızıyor. İşte nohudu lokum gibi yumuşatmanın püf noktası: