Ne kadar deneseniz de kıvamı tutmuyorsa... Bu formül ile tam kıvamlı mercimek çorbası hazırlamak çok kolay olacak

Mercimek çorbası pişirirken kıvamını tam olarak tutturmanın püf noktası mercimek çorbasının içerisine sebze ya da un eklemekten geçer. Mercimek çorbasının tam kıvamında hazır olması için içerisine patates ya da havuç ekleyebilirsiniz. Havuç eklenen mercimek çorbası daha turuncu bir tonda, patates eklenen çorba ise daha sarı tonlarda olur. Aynı zamanda mercimek çorbasının daha kıvamlı olması için içerisine un da ekleyebilirsiniz ancak un eklerken dikkatli olmalısınız. Az az dökülecek olan unun sürekli karıştırılarak topaklanması gerekir. 

İçerisine eklenen patates ile hem sarı hem de kıvamlı olan mercimek çorbası tarifi ise şu şekilde:

Malzemeler

1 su bardağı mercimek

1 adet soğan

1 adet patates

7 su bardağı su

Hazırlanışı

İlk olarak mercimekleri ayıklayın ve yıkayın. Ardından soğan ve patatesleri küp şekilde kesin. Soğan, patates ve mercimeği bir tencereye aldıktan sonra Üzerine suyu dökün. Önce harlı daha sonra kısık ateşte iyice yumuşayana kadar pişirin. Son olarak çorbayı mikserden geçirin. Dilediğiniz baharat ile tatlandırarak servis edebilirsiniz. 

Kaynak: Haber Global TV