Yunanistan'da "futbolda yolsuzluk" soruşturması başlatıldı!

Yunanistan Yüksek Mahkemesi, futboldaki yolsuzluk ve yasa dışı uygulamalara ilişkin soruşturma başlattı.

Son Güncelleme:

Yunanistan Devlet Ajansı AMNA'nın haberinde, futboldaki yolsuzluk ve yasa dışı uygulamalara ilişkin soruşturmanın, Panathinaikos Başkanı Yannis Alafuzos'un BBC'ye verdiği röportaj nedeniyle başlatıldığı belirtildi.

Haberde, yetkili savcının yürüteceği soruşturma kapsamında, Alafuzos ve adı şike olaylarıyla ilişkilendirilen kişilerin ifadeye çağrılacağı belirtildi.

Alafuzos, BBC'ye verdiği röportajda, "Yunan futbolunda şiddet vardı, çünkü yolsuzluk şiddete yol açıyor, şiddeti artırıyor. Yolsuzluk aynı zamanda birçok Yunan oyuncunun yurt dışına gitmesine de neden oluyor." ifadelerini kullanmıştı.

Yunanistan'ın AEK ile Hırvatistan'ın Dinamo Zagreb takımları arasında ağustos ayında oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçı öncesinde Atina'da taraftarlar arasında çıkan kavga sonucunda bir kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Alafuzos, "Artık işler giderek zorlaşıyor çünkü herkes neler olduğunu görebiliyor." demişti.

9 haftası geride kalan Yunanistan Süper Ligi'nde Panathinaikos 22 puanla liderlik koltuğunda otururken, 21 puanlı Olympiakos ve 20 puanlı son şampiyon AEK zirve takibini sürüyor.

YUNANİSTAN'DAN YOLA ÇIKACAK "BARIŞ GEMİSİ" FİLİSTİN'E DESTEK MESAJI TAŞIYACAK

Yunanistan'ın Pire Limanı'ndan, önce İstanbul'a, sonra da Mısır'a gidecek olan "Barış Gemisi" Filistin halkı için destek mesajı verecek.

Pire Limanında toplanan aktivistler ve Barış Gemisi yolcuları, üzerinde "Filistin'de öldürmelere son verin" pankartı asılı geminin önünde Filistin'e destek sloganları attı.

Dünya turu yapan 77 bin tonluk, 1800 yolcu kapasiteli gemi, bu akşam Pire Limanı'ndan ayrılarak sonraki durağı olan İstanbul'a, ardından da Mısır'ın Süveyş kanalı yakınlarındaki Port Said kentine gidecek.

Mısır'a kadar Filistin'e destek mesajı yazılı olan pankart da geminin dış kısmında asılı olacak.

Barış Gemisi önünde basın açıklaması yapan yolcular, koşulsuz ateşkesin ilan edilip Filistin'deki çatışmanın sona erdirilmesini istedi.

İsrail'in Filistin'e saldırılarının "soykırım" olarak tanımlandığı basın açıklamasında "Hastaneler, okullar ve konutlar da dahil olmak üzere Gazze'nin bombalanması, su, gıda, yakıt ve insani yardım temininde kısıtlama uygulanması uluslararası insan haklarının net bir şekilde ihlalidir." ifadelerini kullandı.

AA muhabirine konuşan Barış Gemisi Uluslararası Koordinatörü Karen Hallows "Hamas'ın yaptıklarını kınıyor, rehinelerin serbest bırakılmasını istiyoruz. Öte yandan, Gazze'ye yapılan saldırıların uluslararası hukuka aykırı olduğunu söylememiz gerek. Hastaneler, okullar, konutlar... Gazze halkı günlerdir bombalanıyor." dedi.

Barış Gemisi'nin farkındalık artırmak, mesaj iletmek için bir araç olduğunu belirten Hallows, "Koşulsuz bir ateşkes çağrısında bulunuyoruz. Barış Gemisi'nde biz tek çözümün herkes için adalet sağlanması, işgalin sona erdirilmesi, saldırıların durdurulması ve diyaloğa geri dönülmesi olduğuna inanıyoruz." diye konuştu.

Barış Gemisi yolcularından Singapurlu Şi Li ise "Süveyş kanalından da geçeceğiz, Mısır'a çok yakın. Barış talep ettiğimizi bilmemiz bizim çok önemli. Barış Gemisi barışa teşvik ediyor. Bence çok önemli. Öldürmeyi bırakın. Biz herkesin barış içinde birlikte yaşamasını istiyoruz." dedi.

Japonya merkezli bir Sivil Toplum Kuruluşu (STK) inisiyatifi olan Barış Gemisi, barışı teşvik etmek üzere eğitim gezileri düzenliyor.

Filistin, İsrail ve Gazze'ye 1990'dan beri seferler düzenleyen Barış Gemisi'nde barış ve diyaloğun pekişmesi ve yayılması için gençler misafir ediliyor.

Kaynak: AA

Sonraki Haber