Türk futbolunun kanayan yarası: Her yıl harcanan milyon eurolar fakat memnun etmeyen oyunlar

Ülkemizde özellikle büyük kulüpler her sezon milyonlarca euro paralar harcayarak kadrolarına takviyeler yapıyorlar. Ancak gelen büyük isimlere rağmen Avrupa'da istenilen başarıya ulaşmakta oldukça zorluk yaşanıyor. Peki, neden Avrupa'da başarı bu kadar zor? Haber Global bu sorunun yanıtını araştırdı.

Son Güncelleme:

Transferler için harcanan milyon eurolar, büyük beklentiler, ancak özellikle Avrupa'da memnun etmeyen performanslar... Türkiye'de takımlar her yıl olduğu gibi bu sezon da ciddi derece bonservis parası harcadı. Yaz transfer döneminde sadece 3 büyüklerin kasasindan çikan miktar 103 milyon euronun üzerine çıktı.

Ancak getirilen büyük isimlere rağmen temsilcilerimiz Avrupa'da istenen sonuçları almakta sıkıntı yaşıyor. Hatta ligde oynanan futbol da çoğu zaman taraftardan sert eleştiriler alıyor.

GALATASARAY'DA AVRUPA HÜSRANI

Geçen sezonu şampiyon tamamlayan Galatasaray; 2024-2025 sezonuna Osimhen, Batshuayi, Gabriel Sara gibi isimleri transfer ederek girdi.

Sarı-kırmızılılar toplamda ise 34 milyon euro bonservis bedeli ödedi. Yeni sezona büyük umutlarla başlayan sarı-kirmızılılar her ne kadar ligde lider olsa da Avrupa'da aldığı sonuçlar ve oynanan oyun eleştirilere neden oluyor.

FENERBAHÇE'DE TARAFTAR TEPKİLİ

Fenerbahçe rekorlarla dolu sezona rağmen ikinci olmasının ardından takımın başına Jose Mourinho'yu getirdi. Kadrosunu korumayı başaran sarı-lacivertliler; transfer döneminde kesenin ağzını açtı. Fenerbahçe; Allan Saint-Maximin, Kostic, Amrabat ve En-Nesyri gibi isimleri takıma dahil ederek sezona iddialı başladı.

Öyle ki; başkan Ali Koç yönetimi transferler için yaklaşık 50 milyon euro bonservis ödedi. Fakat yapılan takviyelere rağmen oynanan oyun taraftarların tepkisine neden oluyor.

BEŞİKTAŞ'TA GİO HEDEFTE

Beşiktaş, önce Hollandalı teknik adam Giovanni van Bronckhorst'u takımın başına getirdi ardından Ciro Immobile, Rafa Silva, Gabriel Paulista gibi isimleri kadrosuna kattı.

Sezonu 5-0'lIk Galatasaray galibiyeti ve süper kupayla açan kara kartal, lige de iyi bir giriş yaptı. Fakat siyah beyazlilar avrupa'da şu ana kadar istenen sonuçları alamadı. Hal böyle olunca eleştiri oklari teknik adam Van Bronckhorst'a döndü. Hollandalı çalıştırıcının maç içindeki oyuncu değişiklikleri taraftarların eleştirilerine neden oldu.

"TEMPOMUZ VE FİZİK KALİTEMİZ YETERSİZ"

Haber Global Spor Yorumcusu Fatih Demirkol, büyük umutlarla yapılan yıldız transferlerine rağmen takımların Avrupa'da neden başarılı olmakta zorlandığını ve ligdeki oyun kalitesinin neden düşük olduğuna dair değerlendirmelerde bulundu. Antrenman şiddeti ve bütçe büyüklüğüne dikkat çeken Demirkol, "Sizin futbol organizasyonunuz ülkede neye tekabül ediyor, antrenmanlarınız ne kadar şiddetli, yani Avrupa'daki takımlarla sizin antrenmanlarınız boy ölçüştüğünde siz nerede kalıyorsunuz? Gelen futbolcular bu antrenman dozajlarında nasıl reaksiyon veriyorlar? Bütçe olarak 10 katı, 20 katı büyüklüğünde bütçelere sahibiz ama 10'da 1, 20'de 1 bütçelere sahip takımlarla karşılaştığımızda mağlup oluyoruz ya da puan kaybediyoruz. Çünkü bizim tempomuz yetersiz, fizik kalitemiz yetersiz" değerlendirmesinde bulundu.

Fatih Demirkol, taraftarlar için ligdeki şampiyonluğun daha önemli olduğunu ifade etti.

Sonraki Haber