Toni Kroos'tan sürpriz karar

Real Madrid'in Alman yıldızı Toni Kroos, EURO 2024 sonrası futbol kariyerini noktalayacağını açıkladı.

Son Güncelleme:

Alman futbolunun yetiştirdiği gelmiş geçmiş en büyük isimler arasında gösterilen ve adını Real Madrid efsaneleri arasında yazdıran Toni Kroos, kariyerini noktalama kararı aldı.

Alman yıldız, ülkesinin ev sahipliğinde düzenlenecek olan EURO 2024'ün sona ermesinin ardından emekliye ayrılacağını duyurdu.

34 yaşındaki yıldız isim, kararını sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla duyurdu.
Toni Kroos yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"AMACIM KARİYERİMİ ZİRVEDE BİTİRMEKTİ"

"EURO 2024 sonrası kariyerimi noktalayacağım. Her zaman söylediğim gibi; Real Madrid benim son kulübüm ve öyle de kalacak. Kararımı vermek için doğru zamanı bulduğum ve bunu kendi başıma seçebildiğim için mutlu ve gururluyum. Amacım her zaman kariyerimi performans seviyemin zirvesinde bitirmekti."

Hansa Rostock altyapısında yetişen Toni Kross, kariyeri boyunca Bayer Leverkusen, Bayern Münih ve Real Madrid gibi kulüplerin formasını giydi.

2014 yılında Bayern Münih'ten 25 milyon euro karşılığında Real Madrid'e transfer olan Toni Kroos, 10 sezondur formasını giydiği Real Madrid'de adete kazanmadık kupa bırakmadı.

Real Madrid'de bu sezon Carlo Ancelotti'nin vazgeçilmezleri arasında yer alan deneyimli yıldız, bu sezon 46 karşılaşmada forma giydi ve 1 gol - 9 asistlik performans ortaya koydu.

KAZANMADIK KUPA BIRAKMADI

Alman futbolcu başarılarla dolu kulüp kariyerinde 5 UEFA Şampiyonlar Ligi, 6 FIFA kulüpler Dünya Kupası, 3 Almanya Bundesliga, 4 İspanya La Liga, 5 UEFA Süper Kupası, 4 İspanya Süper Kupası, 3 Almanya Kupası, 1 İspanya Kupası, 1 Almanya Süper Kupası olmak üzere 32 kupa kazandı.

İlk kez 20 yaşında formasını giydiği Almanya Milli Takımı'yla 108 karşılaşmada sahaya çıktı ve 17 gol - 21 asistlik performans ortaya koydu.

Toni Kroos, 2014 yılında Almanya ile FIFA Dünya Kupası'nda şampiyonluk sevinci yaşadı.

"BU KULÜP HER ZAMAN ONUN EVİ OLACAK"

Real Madrid Başkanı Florentino Perez, emeklilik kararı alan Toni Kroos hakkında açıklama yaptı.

"Madridlilerin her zaman kalbinde yer alacak" denilen Kroos için kısa bir açıklama yapan Real Madrid Kulüp Başkanı Florentino Perez, "Toni Kroos, Real Madrid tarihinin en büyük futbolcularından biri ve bu kulüp her zaman onun evi oldu ve olacak" ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber