Tiki taka'ya tepki olarak doğan 2 dünya yıldızı: Vinicius Jr. ve Arda Güler

Sabah akşam sakatlık haberi gelen Real Madrid buna rağmen 3'te 3 yaptı. Ancak artık Real için endişelenme zamanı... Nedeni ise Vinicius Jr. ve Arda Güler... Karanlıkta parlayan iki feneri de sakatken Real Madrid'in sadece Bellingham'la ayakta kalması zor görünüyor.

Son Güncelleme:

Efsaneye göre tiki taka fenomenini doğuran tsunaminin acımasızca mahvettiği günümüz futbolunda eleştirilen istenmeyen bir yetenekten söz ediyoruz: Top sürme.

İspanya La Liga'da neredeyse top sürebilen oyuncu yok gibi çünkü ülkede futbol okullarında bu yeteneğe karşı bir nevi 'zulüm' uygulanıyor.
Oyun modelinin tek direği pastan ibaret. Bu taktikte pratikte top sürmek yasak. Sadece topa sahip olma ve pozisyon oyunu üzerinde kurgulanan bu paradigma İspanyol futbolunu sarmış durumda.

TİKİ TAKA CİNAYETTİR!

Hal böyle olunca futbolu izlenilir yapan eğlenceyi katleden bu sistemde ve bu sisteme karış topla koşabilen adam eksiltebilen bir driplingçiye sahip olmak müthiş bir çözüm sürüyor halbuki.

Rakip takımın planları, savunması darmadağın oluyor. Bu tür oyuncular gözlemcilerin en çok dikkatini çeken isimler, ancak takım oyununu bozdukları da bir gerçek. Bu yüzden bu yeteneklerini kaybetmede takımın bir parçası haline gelmeleri için eğitilmeleri gerekiyor. İşte eleme dönemi sırasında birçok driplingçi yıldız elit seviyeye ulaşamayıp elenip gidiyor. Ödenen paralara da yazık oluyor. Ancak top sürücü futbolcu seviye atlamayı başarırsa bir kulübün mali durumunu kurtaracak ekonomik bir çözüm haline bile geliyor.

GECE KARANLIĞINDA PARLAYAN İKİ FENER

İspanyol kulüplerinin çoğu bu opsiyondan vazgeçmiş durumda. Bu da Vinicius Jr. ve Arda Güler gibi iki yeteneği gece karanlığında parlayan fenere çeviriyor. İki futbolcu da benzer top sürme eğilimine sahip. Teknik kaliteyle berabere top kontrolünü kaybetmeden top sürebiliyor, rakiplerini ekarte edebiliyorlar.

Peki Arda Güler ve Vinicius Jr. ne tip top sürme oyuncuları... Messi gibi mi, Zidane gibi mi? Detaylar haberimizin devamında...

Kaynak: Haber Global TV