Tiki taka'ya tepki olarak doğan 2 dünya yıldızı: Vinicius Jr. ve Arda Güler

MESSİ GİBİ TOP SÜRENLER

İki tip top sürme var. Biri tepkisel top sürme. Tıpkı Messi, Di Maria ve Rodrygo gibi. Bu isimler top sürmenin mükemmel temsilcileri. Yılanla oynayan bir kedi gibi davranır, biraz yaklaşır, yanıltıcı hareketler yapar, yılan saldırıya geçtiğinde refleksini, yeteneğini ve hızını kullanarak saldırıya reaksiyon verir. 

ZIDANE GİBİ TOP SÜRENLER

Yaratıcı top sürme ise daha başka meziyetler gerektirir. Oyuncunun hareketleri, tekniği ve yanıltmacalarıyla rakibi alt etmek için yaptığı top sürmedir. Bu, oyuncunun hayal gücüne ve yaratıcılığına dayanır. Bu da tepkisel top sürmeye göre yaratıcı top sürme yapabilen futbolculara avantaj sağlar. Yaratıcı top sürme, rakip oyuncularda tepkisel top süremeye göre daha fazla kafa karışıklığı yaratır ve hücum oyuncusuna oyuna devam etmesi için alan ve zaman kazandırır. Ancak bu türden dripling atabilen futbolcular neredeyse kalmadı. Ronalo Nazario, Ronaldinho, Zidane bu tür top sürücülerin en iyi örnekleri. Messi'yi bu gruba da dahil edebiliriz çünkü o bu dünyadan değil. Günümüzde ise yaratıcı top sürmenin en dikkat çeken iki ismi Vinicius Jr. ve Arda Güler. Her ikisi de Real Madrid formasını giyiyor.

ARDA VE VINICIUS'UN ALTERNATİFLERİ LA LİGA'DA YOK!

Bu iki ismin birden sakat olması, Real Madrid için hassas. Brahim Diaz da bu görevde kullanılabilir ama nedense Ancelotti'nin gözüne girememiş durumda. Arda, Real Madrid ile hiç resmi maç yapmamasına rağmen katıldığı birkaç antrenmanla kendini kanıtladı ve büyük beklenti yarattı. Hem taraftar hem de takım onun için fikir birliğine vardı. Arda Güler çok iyi oyuncu. Top sürebilen mükemmel bir teknik kaliteye sahip olmasının yanı sıra zihinsel hızı ve top kontrolü harika. Zihin hızı ayak hızı ve teknik yeteneğiyle uyumlu. Defans Arda Güler'in ne yapacağını fark ettiğinde Arda onu bir iki metre geride bırakmış oluyor.

Vinicius da yaratıcı top sürme kontrolüne alıştı. Etrafında iki ya da üç oyuncu olsa bile dinamizmi ve yanıltıcı hareketleriyle her durumdan galip çıkmayı başarabiliyor. Ne yapacağı, nasıl savunulacağı bilinmeyen bir oyuncuya sahip olmak Real Madrid için bir ayrıcalık. Böyle iki oyuncuya sahip olmak iste ayrıcalıktan da öte.

Vinicius ve Arda yaratıcı top sürme yeteneğiyle ister vasat takımlar olsun ister Avrupa devi her takıma karşı gol şansı yaratabilecek yetenekte.

İşte bu iki oyuncunun yokluğunda Real Madrid taraftarı için dua zamanı. Her iki oyuncunun da bir an evvel iyileşmesi gerekiyor. İkisinin de olmadığı bir Real Madrid'in Bellingham'dan fazlasına ihtiyacı olacak.

Kaynak: Haber Global TV