Ivan Zazzaroni: Kenan Yıldız, Inter veya Milan'da ilk 11'de oynayamaz

Kenan Yıldız, San Siro'daki inanılmaz maçta Juventus'u kurtaran isim de olsa bazı eleştirmenler onu halen çok genç ve yetersiz buluyor.

Son Güncelleme:

Juventus, 4-2 yenik duruma düştüğü maçta Kenan Yıldız'ın golleriyle 1 puanı kurtarmayı başardı. Maçın yıldızı olan genç Türk ne yapsa da bazı eleştirmenleri ikna edemiyor.

Thiago Motta tarafından sürpriz bir şekilde yedek bırakılan Juventus'un 10 numarası 61. dakikada oyuna girdikten sonra bir fenomene dönüşüp teslim olan Juventus'u ayağa kaldırdı.

Inter maçına kadar Serie A'da golü olmayan genç Türk iki gol birden atarak şanssızlığını kırdı.

Corriere Dello Sport'un direktörü Ivan Zazzaroni ise Kenan Yıldız'ın futbolundan etkilense de onu eleştirmeye devam etti.

Zazzaroni, "Yetenek anlamında zamana ihtiyacı olan genç bir oyuncu. Maçta iyi oynadı ama golleri Inter bitkin düşmüşken attı. Ne Inter'de ne de Milan'da ilk 11'de oynayamaz. Örneğin Leao ondan çok daha güçlü bir futbolcu" yorumunu yaptı.

Pressing programında konuşan Zazzaroni, "10 numaranın baskısından ve kaygısından bahsediyorum. O daha gelişmekte olan bir oyuncu. Oynatılması ve şımartılması gerekiyor. Del Piero da 19 yaşında 10 numarayı almıştı ama o zaten gelişmişti. Kenan'ın genç bir oyuncu olduğunu söylemek suç değil, kötü bir oyuncu değil ama zamana ihtiyacı var" diye konuştu.

 

Sonraki Haber