Kötü oynadığı ilk maçta Kenan Yıldız'ı kuleden atma yarışı yeniden başlayacak!

Goal'ün İtalyan versiyonunda In Copertina'da yani kapakta Kenan Yıldız vardı.

Son Güncelleme:

Inter-Juventus maçının bitmesine 20 dakika kala Goal Italia'nın kapak bölümü hazırdı. Kapakta Atalanta teknik direktörü Gian Piero Gasperini olacaktı. Atalanta o gün 6 gol atmış, herkesi eğlendirmiş futbola doyurmuştu. Ancak ne olduysa o son 20 dakikada oldu.

Kenan Yıldız diye 19 yaşında bir Türk, skor 4-2 Inter lehineyken Juventus'ta oyuna girdi. Önce 72. dakikada, sonra 82. dakikada 2 atarak bir anda skoru 4-4'e getirdi.

Kapağı hazırlayanlar şaşkındı, kapak iptal edildi. Gasperini gitti, Kenan Yıldız için yeni bir kapak hazırlandı ve yayına verildi.

Kenan Yıldız'la ilgili pek çok tartışma var ve olmaya da devam edecek. Herkes Kenan Yıldız'ın Lamine Yamal olmasını bekliyor. Ancak makaleye göre sorun da tam olarak bu. Çünkü Lamine Yamal, tıpkı Messi gibi bir istisna, yani norm değil. Yıldız bir futbolcu olmak için kariyerinizi parça parça da inşa edebilirsiniz. Tıpkı daha önce Totti, Del Piero, Zinedine Zidane ve hatta Cristiano Ronaldo'nun yaptığı gibi. 17, 18 ya da 19 yaşınızda her maçta kahraman olmak zorunda değilsiniz.

Kenan'la ilgili tartışmalar bu yüzden yersiz ve faydasız. Türk futbolcunun büyük bir yeteneğe sahip olduğundan kimsenin şüphesi yok. Onun yıldız olup olmayacağını zamanla göreceğiz. Hepimizi biliyoruz ki Inter karşısında parladıktan sonra ilk kötü maçında Kenan Yıldız'ı kuleden atma yarışı yeniden başlayacak. Ancak ne olursa olsun milli futbolcu istikrarlı bir şekilde gelişimine devam ederse öyle ya da böyle adım adım başarıya ulaşacak.

Kenan'ın formasını devraldığı Alessandro Del Piero'nun bir sözü var "Ben bir anda Del Piero olmadım. Parça parça Del Piero oldum."

Messi'nin 19 yaşında tek başına maç kazandırması Kenan Yıldız için bir kriter değil. Messi'nin yaptığına istisna denir. Futbolda pek çok yıldızı düzinelerce maç kazandırdığına şahit olduk. Onları hepsi buna 19 yaşındayken başlamadı. Bu yüzden Kenan Yıldız'ın önünde çok zamanı var.

Sonraki Haber