Hakan Çalhanoğlu: "Karakterimizi sahaya yansıttık"

A Milli Takım'ın deplasmanda İzlanda'yı 4-2 yenerek tarihi bir zafer elde ettiği maçın ardından Hakan Çalhanoğlu açıklamalarda bulundu.

Son Güncelleme:

UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup dördüncü maçında deplasmanda rakibini 4-2 yenen A Milli Futbol Takımı, İzlanda'da tarihindeki ilk galibiyeti elde etti.

Daha önce rakibiyle deplasmanda oynadığı 7 maçın 6'sını kaybeden ve yalnızca tek beraberlik elde eden Türkiye, ilk galibiyetini 4-2'lik sonuçla elde etti ve İzlanda'daki kötü gidişe son verdi.

Tarihi galibiyetin ardından milli takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu yayıncı kuruluşa değerlendirmelerde bulundu.

Hakan Çalhanoğlu, zorlu şartlar altında iyi oynadıkları ve karakterlerini sahaya yansıttıklarını belirterek şunları söyledi:

"İKİNCİ PENALTIDA DA SORUMLULUĞU ALMAK İSTEDİM"

"Bugün gerçekten çok iyi performans gösterdik. 90 dakika rakibi oynatmamaya çalıştık. Aklım hala penaltıda, kaydığım için üzgünüm. Büyük konuşmak istemiyorum ama kaçırma ihtimalim yok o yüzden ikinci penaltıda da sorumluluğu almak istedim.

Zordu bizim için, zor şartlarda güzel bir performans sergiledik. Herkes çok iyiydi. Sonuna kadar mücadele ettik. Karakterimizi sahaya yansıttık. Bu en önemlisiydi.

PENALTI ANINDA NELER YAŞANDI?

Kazanacağımızdan emindim. Oyunun başlangıcında belliydi, çok istedik, bir ilki yapmak istedik. Bizim için güzel oldu. Geri dönüşümüz güzel olacak. En önemlisi de bu. Penaltılarda hızımı ayarlarım. Orada kaydım. İkincide de biraz daha kaleciye bakarak vurdum, kayıyor ama dediğim gibi ikinci penaltıyı atınca çok mutlu oldum."

Sonraki Haber