A Milli Takım, İzlanda'da tarih yazdı!

A Milli Takım, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'taki 4. maçında deplasmanda İzlanda'yı 4-2 yenerek tarihi bir galibiyet elde etti.

Son Güncelleme:

UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'taki 4. maçında A Milli Takım deplasmanda İzlanda ile mücadele etti.

Laugardalsvöllur Stadı'nda oynanan maça baskılı başlayan taraf Ay-yıldızlılar olsa da golü bulan ev sahibi ekip oldu.

3. dakikada Anderson'un savunma arkasına gönderdiği topa hareketlenen Oskarsson, uzun süre topu sürüp ceza sahasına girdi. Oskarsson sağ çaprazdan yaptığı vuruşla skoru 1-0'a getirdi.

Mücadelenin ilk yarısını İzlanda 1-0 önde tamamlayan taraf oldu.

Milliler maçın 2. yarısında penaltı kazandı. Arda Güler'in şutunda top Sverrir Ingason ceza sahası içinde topa elle müdahale etti. Maçın hakemi VAR'da yaptığı incelemenin ardından penaltı noktasını işaret etti.

54. dakikada topun başına geçen Hakan Çalhanoğlu'nun penaltı golü atış sırasında ayağının kayıp çift vuruş yapması nedeniyle iptal edildi.

İptal edilen penaltıdan sonra da baskısını sürdüren milliler golü buldu. 62. dakikada İrfan Can Kahveci ceza sahası dışından yaptığı vuruşla maçta dengeyi sağladı: 1-1.

Türkiye 67. dakikada bir kez daha penaltı kazandı. Gudjohnsen'in ceza sahası içerisinde toap elle yaptığı müdahalenin ardından hakem VAR'da pozisyonu izledi ve penaltı kararı verdi.

Bir kez daha topun başına geçen Hakan Çalhanoğlu bu sefer hata yapmadı ve milli takımı 2-1 öne geçirdi.

İzlanda Andri Gudjohnsen'in 83. dakikada attığı kafa golüyle maçta bir kez daha beraberliği yakaladı.

Mücadelenin 88. dakikasında Kerem Aktürkoğlu İzlanda kalecisi Valdimarsson'a yaptığı baskının ardından topu Arda Güler'e kazandırdı. Arda yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve Türkiye'yi bir kez daha öne geçirdi.

Tam maç bitti denildiği anda Kerem Aktürkoğlu 90+5. dakikada ceza sahası dışında muhteşem bir golün altına imzasını attı ve maçın skorunu belirledi: 4-2.

GRUPTA LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRDÜ

A Milli Takım sahadan 4-2 galip ayrılarak resmi maçlarda deplasmanda İzlanda'yı ilk kez yenerek tarihi bir sonuç aldı.

Türkiye bu galibiyetle puanını 10 yaptı ve liderliğini sürdürdü, 4 puanda kalan İzlanda ise 3. sırada haftayı tamamladı.

Türkiye Uluslar Ligi'ndeki 5. maçında 16 Kasım'da sahasında Galler'i konuk edecek, İzlanda ise deplasmanda Karadağ ile mücadele edecek.

Sonraki Haber