Guti'den Carlo Ancelotti'ye taktik dersi: Guardiola'nın Barcelona'sını dikkatlice izle

Real Madrid ve Beşiktaş formalarını giyen Guti, Real Madrid'in Mallorca maçındaki puan kaybı sonrası Carol Ancelotti'ye taktik öneride bulundu.

Son Güncelleme:

Real Madrid'in 4-3-3 dizilişiyle iyi işlemediğini savunan Guti, Ancelotti'nin Mallorca karşısında sahaya sürdüğü 11'de Tchouameni'nin yerine Camavinga'yı koydu. Ancak oyuncu sakat olduğu için şimdilik Tchouameni'yle bu taktiğin uygulanacağını belirtti. Guti başka bir oyuncu değişikliğine gitmedi.

Guti, Ancelotti'ye kanatları kapatan ve blokları sıkıştıran 4-5-1 taktiğini önerdi.

Şu anki dizilişle top kaybedildikten sonra yüksek baskı yapmanın zor olduğunu belirten Guti, Barcelona'nın bunu iyi yaptığının altını çizdi.

4-3-3 ile takımın geri dönmesinin zor olduğunu vurgulayan Guti, Mallorca'da Madrid'in başına gelenin bu olduğunu söyledi.

Guti bu taktikle Mbappe, Bellingham, Vinicius ve Rodrygo'nun geri dönemediğine dikkat çekti.

Real Madrid efsanesi, şu an hücumdaki üç oyuncunun sol tarafa sıkıştığını bunun da verimi düşürdüğünü belirterek "Hücumda daha fazla hareketlilik sağlamak ve rakip bölgede kaleye yakın alanlarda daha fazla topla zaman geçirmek için düzeltilmesi gereken birçok dengesizlik var" dedi.

Guti, Real Madrid'in oyunu dengelemek için Guardiola'nın Barcelona'sını iyi izlemesi gerektiğini kaydederken "Eğer Real Madrid taktiksel olarak ikiye bölünmek istemiyorsa tüm oyuncuları kolektif savunmaya dahil etmek zorunda." diye konuştu.

Guti, Arda Güler'le ilgili ise bir şey söylemedi.

Sonraki Haber