Carlo Ancelotti: Arda Güler daha fazla süre alacak ama bu yarın da oynayacağı anlamına gelmiyor

İtalyan Teknik Direktör Carlo Ancelotti'nin Sevilla maçından sonra Arda Güler'le ilgili sözleri acımasız bulunmuştu. Peki ya Arda Güler buna nasıl cevap verdi? Hep beraber izledik. Ancelotti'nin fikri ise kısmen değişti.

Son Güncelleme:

Biraz zaman aldı ama Arda Güler'in Real Madrid formasıyla ilk golü geldi. Önüne süzülen bir top, iyi kontrol, Guaita'yı geride bırakacak şekilde sağa doğru bir kesme ve sözde kötü olan sağ ayağıyla, dar açıya rağmen çekilen şut ve gol. Şans eseri bu, geçen hafta viral olan antrenmanda attığı golün aynısıydı.

Bu sezon şans da ondan yana değildi: Sezon öncesi menisküsünü yırttı ve ameliyat olmak zorunda kaldı, ardından iki kas sakatlığı daha onu ocak ayına kadar sahalardan men etti. Sonrasında Arandina maçında bir saat içinde iz bırakabileceğinin işaretlerini vermişti. Ancak haftalar geçtikçe işler daha zorlu hale geldi ve Ancelotti kendisine fırsat verme konusunda daha az istekli oldu, buna rağmen kendisine verilen her dakikayı nasıl değerlendireceğini biliyordu: Girona'ya karşı takımına penaltı kazandırdı.

ÇOCUK ARDA'DAN BÜYÜYEN ARDA'YA

Arda Güler henüz 19 yaşında, sezon öncesi dönemde etkileyici bir yetenek olarak geldi, ancak hala çok çocuksu olan vücudunu telafi etmek için yapılması gereken çok fazla fiziksel çalışma vardı. Rodrygo gibi benzer profile sahip diğer oyuncularınkine benzer bir plan izledi ve sonuçlar şimdiden görülüyor. Ancak takıma girmesi onun için zor oldu. Ancelotti'nin Sevilla maçında Modric'in golüyle senaryonun değişmesi nedeniyle oyuna giremeyen Arda Güler'le ilgili şu sözleri gerilimi artırdı: "Açıklama yapmama gerek yok. O bunu çok iyi anlıyor. Eğer anlamazsa da hiçbir şey olmaz."

Peki sonra ne değişti de Ancelotti, Celta Vigo maçının ardından herkesi şaşırtan o açıklamaları yaptı? Haberimizin devamında...