Carlo Ancelotti: Arda Güler daha fazla süre alacak ama bu yarın da oynayacağı anlamına gelmiyor

Süre verilmemesinin ardından çoğu Türk basınından gelen ve kiralık gideceği söylentileri ortaya atıldı. Milan'ın gelecek sezon için oyuncuyla ilgilendiği öne sürüldü. Güler'in geçtiğimiz yaz 20 milyon sabit, 10 milyon da bonus karşılığında Madrid'e imza atmaya karar verdiğinde zaten çok sayıda talibi olduğu için bu pek de şaşırtıcı değildi.

ARDA GÜLER'İN REAL MADRID'DEN GİTMEYE NİYETİ YOK

Ancak o Real Madrid'i seçti ve bugün de bu fikrinden vazgeçmiş değil. Ancelotti'nin ona karşı sabırlı olmak istemesi ve rekabet nedeniyle şimdiye kadar yeterince fırsat bulamadığını biliyor ancak en iyiler arasında rekabet etme arzusundan vazgeçmiş değil.

Real yönetimi de onun bu dileğine katılıyor. Birçok orta saha oyuncusunun rekabeti ve kıdemleri göz önüne alındığında bu sezonun Güler için en kolay sezon olmayacağı biliniyordu. O gol, Madrid'in şampiyonluğa doğru ilerlediği La Liga'da, Arda'yı daha fazla görme şansı vermesi umuluyor. Gelecek sezonu düşünürsek orta sahada değişiklikler olacak. Modric'in son sezonu olma ihtimali artıyor, Ceballos'un ise rolü azalıyor. Arda Güler'in yükselişi neredeyse garanti.

Ancelotti şimdilik, acele etmeden de olsa, bundan sonra Arda'nın sol ayağını izlemek için daha fazla fırsatın olacağının işaretini verdi. 'Sabır' ondan bahsederken en çok tekrarladığı kelime ve bu kriterini bir anda değiştirmeyecektir. Maçtan hemen sonra sahada yapılan flaş röportajda, "Daha fazla oynayacak, ancak bu yarın da oynayacağı anlamına gelmiyor ama daha fazla oynayacak" dedi. Ardından basın toplantısında konuyu detaylandırdı: "Ben birkaç dakika içinde bir şeyler yapabileceğime ikna olmuştum. O büyük bir yetenek ve onu her gün görüyoruz, onunla çok konuşuyoruz. Tüm kalitesini ortaya koyuyor. Burada bir geleceği olacak. Kimse burada bir geleceğinin olmadığını düşünmüyor.”