Buz hokeyi maçında korkunç ölüm: Rakibin pateninin bıçağı boynunu kesti!

İngiltere'de Nottingham Panthers ile Sheffield Steelers arasında oynanan Challenge Cup buz hokeyi maçında korkunç bir kaza yaşandı. Boynu kesilen 29 yaşındaki Amerikalı sporcu Adam Johnson pistte hayatını kaybetti.

Son Güncelleme:

29 yaşındaki buz hokeyi sporcusu Adam Johnson, Nottingham Panthers ile Sheffield Steelers arasında oynanan Challenge Cup maçında trajik bir şekilde hayatını kaybetti.

Sheffield Utilita Arena'da oynanan maçın ikinci yarısında rakibinin patenin bıçak kısmı boynuna isabet eden Johnson kanlar içinde yere düştü. Anında yapılan tıbbi müdahaleye rağmen başarılı sporcu kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Olay meydana gelir gelmez hakemler oyunu durdurdu. Maçı izlemekte olan taraftarlar çıkarılarak salon boşaltıldı. North City Genel Hastanesi'ne sevk edilen Johnson kurtarılamadı.

The Nottingham Panthers'dan yapılan açıklamada "Nottingham Panthers, Adam Johnson'ın dün gece Sheffield'deki maçta meydana gelen korkunç kazanın ardından trajik bir şekilde vefat ettiğini duyurmaktan dolayı üzgünüz. Panterler bu son derece zor zamanda Adam'ın ailesine, eşine ve tüm arkadaşlarına başsağlığı diliyor. Oyuncular, personel, yönetim ve kulüp sahipleri Adam'ın vefatı nedeniyle derin bir üzüntü içinde. 47 numaramız Adam sadece olağanüstü bir buz hokeyi oyuncusu değil, aynı zamanda harika bir takım arkadaşıydı. Kulüp onu çok özleyecek." denildi.

Adam Johnson daha önce Amerikan Hokey Ligi NHL'de de forma giymişti. NHL'de Pittsburgh Penguins formasıyla 13 maç oynadı. Daha sonra İsveç ekibi Malmö Redhawks'a transfer olmuştu. Ayrıca Alman ekibi Augsburgs Panthers'ta da oynadı.

Johnson 1994 yılında Minnesota eyaletinin Hibbing şehrinde doğmuştu.

Öte yandan Birleşik Krallık Elit Ligi, Johnson'ın ölümü nedeniyle üç maçı erteledi.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber