Nihal Atsız'ın oğlu Yağmur Atsız hayatını kaybetti

Tarihçi ve yazar Nihal Atsız'ın oğlu yazar, şair, gazeteci Yağmur Atsız, 83 yaşında hayatını kaybetti.

Son Güncelleme:

Yazar, şair, gazeteci Yağmur Atsız 83 yaşında yaşamını yitirdi. Hüseyin Nihal Atsız'ın oğlu Yağmur Atsız'ın ölüm haberini kardeşi Buğra Atsız sosyal medya hesabından duyurdu.

Kardeş Atsız paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Saat 05.30'da ağabeyim Yağmur Atsız'ın, Almanya'nın Köln şehrinde sabahın erken saatlerinde vefat ettiği haberini aldım. Bir Atsız daha zamanın ötesine kaydı."

Tarihçi ve yazar Nihal Atsız'ın oğlu olan Yağmur Atsız, 4 Kasım 1939 tarihinde İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde eğitim gördükten sonra Almanya'da Bonn Üniversitesi'ne gitti. Türkiye'de Basın-Yayın Müdürlüğü'nde bir süre görev alan Atsız, birçok dergide de politika yazarlığı yaptı. Yağmur Atsız bir süredir Almanya'nın Köln şehrinde yaşıyordu. Beyin ameliyatı geçirdikten sonra Karar Gazetesi'ndeki yazılarına son vermişti.

"İNSANLARIN SOYLARIYLA SOPLARIYLA İLGİLENMEM"

Yağmur Atsız, Türk ırkçılığının önde gelen isimlerinden biri olan babası Nihal Atsız'la farklı görüşlere sahip olması ile ilgili şunları söylemişti: 

"Bir kere ırkçılığı reddediyorum. İnsanların soylarıyla soplarıyla ilgilenmem. Babam Nihal Atsız, Ziya Gökalp milliyetçiliğinin varisiydi, görüşlerime uymayan bir milliyetçilik anlayışına sahipti. O ekol bizi Orta Asya'ya bağlıyor. Ben, aidiyetimizi Osmanlı-Selçuklu medeniyetine bağlayan Yahya Kemal ekolüne mensup addederim kendimi."

Yağmur Atsız'ın en bilinen şiirlerinden...

Gece Gelen Konuk

gözlerin nasıl bulanık
gözlerin sisli bir orman
saklı korkulardan sanık
sanki kaçarken vurulan

kirpiklerin diken diken
tel örgüler kirpiklerin
yasak sınırlar geçerken
geride kaybettiklerin

dudakların nasıl ürkek
ne kadar uzakta sesin
sen gece gelen konuğu
hiç kimsenin ve herkesin

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber