Beşiktaş'ın istediği Nino, Rusya yolcusu

Yaz aylarında Beşiktaş'ın da kadrosuna katmak istediği Fluminense'nin tecrübeli stoperi Nino, Rus ekibi Zenit'e transfer oluyor.

Son Güncelleme:

Beşiktaş'ın yaz aylarında kadrosuna katmak istediği Brezilyalı stoper Nino, Fluminense o dönem 8 milyon Euro bonservis bedelinde diretince kulübünde kalmıştı.

Brezilya basınında yer alan haberlere göre; Libertadores'te şampiyon, Kulüpler Dünya Kupası'nda ise finalde Manchester City'e kaybederek ikinci olan Fluminense'de takım kaptanı Nino yönetimle görüşerek kulüpten ayrılmak istediğini iletti.

Sözleşmesinde son senesine giren ve kontrat uzatma teklifini geri çeviren 26 yaşındaki savunmacıyı kadrosunda tutamayacağını anlayan Fluminense, bedelsiz kaybetmek istemediği oyuncuyla ilgilenen kulüplerle transfer görüşmelerine başladı.

Nino'yla maaş ve sözleşme konusunda el sıkışan Nottingham Forest, Fluminense'ye de taksitler halinde ödenmek üzere yaklaşık 7 milyon Euro bonservis bedeli teklif etti.

Bu noktada devreye giren Rus ekibi Zenit, hem oyuncuya hem de Fluminense'ye daha cazip tekliflerde bulunarak tarafları ikna etmeyi başardı.

Zenit'in bu transfer için Fluminense'ye tek seferde ödenmek koşuluyla 5 milyon Euro bonservis bedeli vereceği, Nino'ya da yıllık 4.5 milyon Euro maaş ödemesi yapacağı belirtildi.

Tarafların görüşmeleri tamamladığı ve kulüpler arasında evrak alışverişinin başladığı, resmi açıklamanın da kısa süre içinde gelmesinin beklendiği kaydedildi.

Öte yandan Fluminense'nin kazanacağı 5 milyon Euro'luk bonservisin yüzde 40'lık kısmının (2 milyon Euro) Nino'nun eski kulübü Criciuma'ya ödeneceğinin altı çizildi.

NINO'NUN 2023 İSTATİSTİKLERİ

Nino geride bıraktığımız 2023 yılında 57 resmi maçta görev yaptı, 5 gol atıp 2 de asist üretti.

26 yaşındaki savunma oyuncusu, Kasım ayında Arjantin ile oynanan Dünya Kupası eleme maçında da ilk kez Brezilya Milli Takımı'nın formasını terletti.

Nino - Brezilya Milli Takımı [Foto: Depo Photos]
Sonraki Haber