NAC Breda'dan Beşiktaş'a Van Gastel için ret!

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü olması beklenen Giovanni van Bronckhorst'un teknik ekibine dahil etmek istediği Jean Paul van Gastel için kulübü NAC Breda'dan siyah-beyazlılara olumsuz yanıt geldi.

Son Güncelleme:

Beşiktaş, Rıza Çalımbay'dan boşalan teknik direktörlük koltuğunu doldurmaya hazırlanıyor.

Siyah-beyazlılar son olarak Rangers'ı çalıştıran Hollandalı teknik direktör Giovanni van Bronckhorst ile 1.5 + 1 yıllık prensip anlaşmasına vardı.

48 yaşındaki Hollandalı çalıştırıcı, siyah-beyazlı takıma imza atması halinde şu an Hollanda 2. Ligi (Keuken Kampioen Divisie) ekiplerinden NAC Breda'nın teknik direktörlüğünü yapan Jean-Paul van Gastel'in yardımcı antrenör olarak teknik ekibinde olmasını istedi.

Hollanda basınında Beşiktaş'ın NAC Breda'ya bir miktar tazminat ödemeyi de göze aldığı iddia edilirken NAC Breda'dan konuyla ilgili net bir açıklama geldi.

"AYRILMASINA İZİN VERMEMİZ SÖZ KONUSU OLAMAZ"

Hollanda kulübünün resmi İnternet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, "Jean Paul van Gastel'in menajeri NAC Breda yönetimine Giovanni van Bronckhorst'un yardımcısı olarak Beşiktaş'a gitmek istediğini bildirdi. NAC Breda bu teklifi reddeti. Van Gastel şu anda takımla birlikte Sevilla'da kampta, ligin ikinci yarısına hazırlanıyoruz. Takım bir üst lige (Eredivisie) yükselmeye odaklanmış durumda. Mevcut koşullar altında, teknik direktörümüzün ayrılmasına izin vermemiz söz konusu olamaz. Hedeflerimiz ve Jean Paul van Gastel'in buradaki rolü çok açık. Van Gastel şu anda bizi bırakamaz. Bu konuda menajerini de bilgilendirdik." ifadelerine yer verildi.

Jean-Paul van Gastel'in NAC Breda ile olan sözleşmesi Haziran ayında sona erecek.

JEAN-PAUL VAN GASTEL'İN KARİYERİ

Giovanni van Bronckhorst'un Feyenoord ve Guangzhou R&F'de teknik direktörlük yaptığı dönemde yardımcı antrenörlük görevini üstlenen Jean-Paul van Gastel, geçtiğimiz Eylül ayında NAC Breda'da teknik direktörlük görevine getirilmişti.

NAC Breda, Van Gastel yönetiminde çıktığı 13 lig maçında 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak 1.85 puan ortalaması tutturdu.

20 haftası geride kalan Keuken Kampioen Divisie'de 31 puanla 9. sırada yer alan NAC Breda; ilk 2'de yer alırsa doğrudan üst lige yükselecek, 3 ila 8. sıralar arasında yer alırsa üst lige yükselebilmek için play-off maçları oynayacak.

Sonraki Haber