Ünlü yönetmen evlatlık kızına cinsel istismar iddialarıyla yeniden gündeme geldi

Dünyaca ünlü yönetmen Woody Allen'ın evlatlık kızı Dylan Farrow'a çocukken cinsel istismarda bulunduğuna ilişkin iddia, HBO'nun yeni belgeseliyle yeniden gündeme geldi.

Son Güncelleme:

HBO televizyon kanalında yayınlanmaya başlanan ‘Allen v. Farrow’ adını taşıyan dört bölümlük belgeselde, Dylan Farrow'un çocukken kaydedilmiş görüntüleri yer alıyor. İzleyicilerin merakla takip ettiği belgeselde Farrow, "tavan arasında" yaşandığını söylediği tacizden ilk kez söz ediyor.

Dört bölümden oluşan belgeselde dördü biyolojik 14 çocuğu olan ünlü oyuncu Mia Farrow, eski partneri Allen’ın evlat edindiği çocuklarını taciz ettiğini daha önce görülmemiş belgeler ve görüntülerle savunuyor. 

Belgesele 7 yaşında Allen’ın tacizine uğradığını iddia eden Dylan’ın, “Çok güzel bir çocukluktu. Ama ne bildiğinizi sanıyorsanız, o sadece buzdağının görünen yüzü” sözleri damga vuruyor. 

Belgesele bu videolarla ilgili değerlendirmede bulunan birden fazla çocuk psikoloğu, bunların istismara uğramış bir çocuğun ifadeleri ile bağdaştığı sonucuna vardı.

WOODY ALLEN KİMDİR?

Woody Allen, 1935 yılında New York'ta dünyaya geldi. Asıl ismi Allen Stewart Konigsberg olan ünlü yönetmen, "Woody Herman"a olan hayranlığından dolayı "Woody" adını kullanmaya başladı. Orta sınıflı bir ailenin mensubu olan Allen, Ortodoks bir ailenin çocuğu olarak doğdu. Allen'ın sinemaya ilgisi 3 yaşındayken annesinin götürdüğü "Pamuk Prenses" filmiyle başlamış oldu. Yönetmenin babası çiftçilik yaparken annesi çiçekçi dükkanındaki kitaplardan sorumluydu. Bir kız kardeşe sahip olan Allen, güzel bir çocukluk geçiremedi. Ailesinden sağlıklı iletişim kurduğu tek kişi dedesi oldu. Woody Allen, Evde Yidce (yahudi dili) ve Almanca konuşulduğu için çocukluğu döneminde Yidce konuştu. Yahudi kültürünü ve mizahını içinde bulunduran bu dil Allen'ın komedi yeteneğinin ortaya çıkmasına yardımcı oldu. 16 yaşındayken yerel gazetelerde espri yazıları yayınlanan Allen, utangaç kişiliğinden dolayı yazar kimliğinin arkadaş çevresinde bilinmesini istemedi bu yüzden yazılarında ismi yayınlanmadı.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber