TRT'nin beğenmediği Barış Manço şarkısı

TRT'nin müzikle imtihanı hep kötü olmuştu. Türkiye'nin en sevdiği sanatçılardan Barış Manço da TRT tarafından görmezden gelinip Eurovision'da Türkiye'yi temsil edememesi gibi.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız


1956 yılında başlayan Eurovision şarkı yarışmalarında tek zaferimizi Sertab Erener'in "Everyway That I Can" şarkısıyla yakaladık.

2012'de Can Bonomo ile son kez katıldığımı Eurovision'dan 10 yıldır uzağız. TRT'nin öne sürdüğü mazereti ise hiç kimse tarafından gerçekçi bulunmuyor.

Türkiye, Eurovision'da 2003 yılından itibaren başarılı sonuçlar elde etmeye başlarken 2012 yılının ardından kendi bindiği dalı keserek bu yarışın dışında kalmayı tercih etti.

Her yıl Eurovision'a katılacak mıyız, sorusu gündeme gelirken en son geçen yıl TRT "Görüşüyoruz" diye açıklama yapmış sonra konu kapanmıştı. 2022'yi de boş geçen Türkiye'nin Eurovision'a 2023'te de katılması beklenmiyor.

Halbuki Eurovision'un bir yarışma olduğunu, kazanmak ya da kaybetmenin değil yarışmanın, Türkiye'yi temsil etmenin asıl önemli şey olduğunu unutan TRT zaten Eurovision tarihi boyuncu yaptığı hatalı şarkı seçimleriyle başarısızlığa zemin hazırlayan ana nedendi.

Kurbanlarından biri de Barış Manço ve efsane şarkısı olmuştu... Detaylar haberimizin devamında...

Kaynak: Haber Global TV