TRT'nin beğenmediği Barış Manço şarkısı

Galerinin tamamı için tıklayınız

1983 yılında Türkiye'nin en büyük sanatçılarından biri olan Barış Manço'nun şarkısı beğenmeyerek bunu bir kez daha ispatlamıştı. Webtekno'nun haberine göre Barış Manço kendisine gelen talep üzerine Eurovision için bir şarkı hazırlar. Almanya başta olmak üzere Avrupa'da Türkiye'nin Eurovision şarkısı olarak bu Barış Manço şarkısı lanse bile edilmişken 94 adayın katıldığı ulusal elemede TRT Barış Manço'nun şarkısını ilk 20'ye bile seçmemişti.

Barış Manço, “Eurovision’da ilk ona giremezsem para istemediğimi ve zafer sözü vermeme rağmen; Jüri, şarkımla alay etti ve beni sevmedikleri için şarkıma ön yargı ile yaklaşıp elediler” demişti. Barış Manço'nun şarkısı reddedilirken o sene Türkiye'yi Eurovison'da Çetin Alp, Opera şarkısıyla temsil etmiş ve Türkiye sıfır çekmişti.

Barış Manço, Çetin Alp'in şarkısını eleştirmiş ve “Çetin Alp’in şarkısı çok kötüydü, sırf Avrupa’da şarkı söylemek için şarkı söyledi” demişti. Çetin Alp ise Barış Manço'nun saçlarına gönderme yapıp “25 cm saç uzatmakla, eşekle, kazmayla şarkı söylenmez” demişti.

Barış Manço'nun beğenilmeyen şarkısı ise o sene ilk ay 550 bin satarak rekor kırmış ve yıla damgasını vurmuştu.

İşte Barış Manço'nun reddedilen o şarkısı...

Kaynak: Haber Global TV