Vietnam Haberleri

Vietnam , resmî adı ile Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti, Güneydoğu Asya'da, Çinhindi Yarımadası'nın doğusunda yer alan bir ülkedir.

Uzun, dar bir kara parçası üzerinde yer alan Vietnam'ın kuzeyinde Çin, batısında Kamboçya ile Laos, güneyinde ve doğusunda Güney Çin Denizi yer alır.

1955'te Kuzey Vietnam ve Güney Vietnam olarak iki ayrı cumhuriyete bölünmüş olan ülke, 1976'da Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti olarak tekrar birleşmiştir. Vietnam dağlık bir ülkedir. Song-Koi ve Mekong deltaları önemli alçak düzlükleridir. Kıyı ovaları doğuda yer alır. Geri kalan toprakların büyük bir bölümünü ormanlık, dağlık bölge kaplar.

Başlıca ürünleri; pirinç, manyok, kocadarı, mısır, kahve, çay, kauçuk, el işleridir. Önemli kentleri; Ho Chi Minh(Saygon), Hanoi ve Hayfong'dur.

Vietnam %2,10 oranla Dünya da obezite oranının en düşük olduğu bağımsız ülkedir.

ABD Başkanı Joe Biden, Vietnam Devlet Başkanı To Lam ile görüştü Kahve fiyatları 10 yılın zirvesinde! Yagi Tayfunu'nda ölenlerin sayısı 262'ye yükseldi Yagi Tayfunu'nda ölenlerin sayısı 233'e yükseldi Vietnam'da Yagi Tayfunu felaketi: Can kaybı 197'ye yükseldi Vietnam'ı Yagi Tayfunu vurdu: Ölü sayısı 197'ye yükseldi Vietnam'ı vuran Yagi Tayfunu'nda can kaybı 179'a yükseldi Dışişleri Bakanlığı'ndan Vietnam'a taziye mesajı Vietnam'ı Yagi tayfunu vurdu: Can kaybı 127'ye yükseldi Yagi Tayfunu felaketi: 65 kişi hayatını kaybetti Vietnam'da Yagi Tayfunu'nun bilançosu arttı Vietnam'da 'Yagi' yıkıp geçiyor: Ölü sayısı yükseliyor Vietnam'ı Yagi tayfunu vurdu: 4 kişi öldü Vietnam lideri Nguyen Phu Trong hayatını kaybetti Kahveye büyük zam yolda Rusya lideri Putin, Vietnam'da resmi törenle karşılandı Putin, Kuzey Kore'den iş gücü isteyecek Burak Haşhaş, Dünya Kupası'nda yarı finalde Vietnam’da facia: Çok sayıda ölü ve yaralı var Vietnamlı emlak patronuna idam cezası Vietnam Devlet Başkanı istifa etti