Trendyol 1. Lig Haberleri

TFF 1. Lig ya da sponsorluk anlaşması gereği Trendyol 1. Lig, Türkiye'deki ikinci seviye futbol ligi olarak kabul görmektedir.

1. Lig sezonda toplam 18 takımın katılımıyla oynanmaktadır. Çift devreli lig usulünün uygulandığı ligde mücadele eden her bir takım rakipleriyle sezon içerisinde toplam iki kez karşılaşmaktadır. Sezon sonunda ligin ilk iki sırasında yer alan takımlar Süper Lig'e terfi ederken, 3. 4. 5. 6. ve 7. sırada yer alan takımlar ise Süper Lig'e terfi edebilmek için kendi aralarında play off oynamaktadırlar.

Son 3 sıradaki takımlar ise bir alt lig olan 2. Lig'e düşmektedirler. Ayrıca Süper Lig'de son dört sırada yer alan takımlar ve 2. Lig'den terfi eden üç takım da 1. Lig'de mücadele etmektedirler. Ağustos ve Mayıs ayları da dahil olmak üzere toplam dokuz ay sürmektedir. 34 hafta ve 306 maçtan oluşan 1. Lig'de karşılaşmalar hafta içi ve hafta sonu oynanır.

1. Lig play-off maçları sonrası sadece 1. takıma kupa verilir.

Bu sayfa üzerinden Trendyol 1. Lig ile ilgili haberleri, son dakika gelişmeleri ve sonuçlarını bulabilirsiniz.

Altay, şirketleşme için genel kurul kararı aldı 1. Ligde son hafta programı açıklandı Sakaryaspor'un yeni teknik direktörü belli oldu oldu Sakaryaspor'da Tuncay Şanlı dönemi sona erdi Tuzlasporlu 5 futbolcu ifadeye çağırıldı Göztepe'de Süper Lig coşkusu! Sokaklar sarı kırmızıya büründü Süper Lig'e yükselecek 2. takım yarın belli olabilir Göztepe, Süper Lig için gün sayıyor TFF, play-off tarihlerini açıkladı Giresunspor'da olağanüstü seçimli genel kurul kararı alındı Göztepe, Süper Lig için geri sayıma geçti! Gençlerbirliği, VAR kayıtlarının açıklanmasını istedi Sakaryaspor'dan play-off yolunda kritik puan kaybı Tuzlaspor, yabancı hakem istemediğini açıkladı Giresunspor kongreye gidiyor Göztepe, Erzurumspor FK engelini 3 golle aştı Altay'ın 2. Lig'e düşmesi kesinleşti Eyüpspor tarihinde ilk kez Süper Lig'de mücadele edecek Göztepe 10 maç sonra kaybetti Altay'da kulüp başkanlığına Süleyman Özkaral seçildi Şanlıurfasporlu futbolcular antrenmana çıkmadı Gençlerbirliği, 6 eski oyuncusunun tüm borçlarını ödedi FIFA'dan 5 Süper Lig takımına transfer yasağı! Eyüpspor'dan transfer yasağı açıklaması