Tayland Haberleri - Sayfa 3

Tayland, resmî adıyla Tayland Krallığı, eski adıyla Siyam, Hindiçin yarımadasının orta kısmında bulunan Güneydoğu Asya ülkesi. Batıda Myanmar (1.800 km), doğuda Kamboçya (803 km), kuzeyde Laos (1.754 km) ve güneyde Malezya (506 km) ile sınırları bulunmaktadır. Güney kısmında Tayland Körfezi, batı kısmında ise Andaman Denizi yer almaktadır.

Tayland 513.120 km² yüzölçümü ile dünyanın en büyük 51. ülkesidir. Nüfusu ise yaklaşık 67 milyondur ve bu Tayland'ı dünyanın en kalabalık 20. ülkesi yapmaktadır. Ülkenin başkenti ve en kalabalık şehri Bangkok'tur. Etnik Tayların yanı sıra Çin, Khmer, Laos ve Malay kökenli halklar da Tayland'da yaşamaktadır.

Ülkenin resmî dili Taycadır. Nüfusun % 95'lik bir bölümü Budizm dininin Theravada koluna mensuptur. Ayrıca animizm inanışı ve İslâm dîni de yaygındır.

Tayland Krallığı Parlamenter Monarşi ile yönetilmektedir. 2016 yılından beri tahtta bulunan Çakri Hanedanı mensubu kral Maha Vajiralongkorn [X.Rama] devlet başkanı ve silahlı kuvvetler başkanı unvanlarına sahiptir.

Havalimanında korkunç olay! Yolcunun yürüyen banta sıkışan bacağı kesildi Arabalarının camında aniden beliren yılan kabusları oldu! Tayland'da halk sandık başında Dehşete düşüren olay: 12 arkadaşını siyanürle zehirleyerek öldürdü Eski sevgilisi ve 11 arkadaşını siyanürle öldürdü Tayland'da hayat durdu: Fırtına her şeyi yuttu Ani gelişen sağlık sorunları, sevimli panda Lin Hui'yi hayattan kopardı Lin Hui 22 yaşında hayatını kaybetti Tayland'da renkli anlar... Başbakan Prayut Chan-o-cha, Bangkok sokaklarında su savaşlarına katıldı Çok güzel kokulu yeni bir çiçek keşfedildi ChatGPT'nin loto tahminiyle ikramiye kazandı Dehşet saçan eski asker 15 saatte etkisiz hale getirildi Aracın bagajında ele geçirilen onlarca kaçak maymun bulundu Kocasını arayan kadın genelevi basıp ortalığı birbirine kattı! Kral'la ilgili sosyal medya paylaşımı, 28 yılını elinden aldı Trafik kazasının ardından patlama: 11 ölü Tayland'da petrol tankerinin bomba gibi patlama anları Hediye dağıtan helikopter etkinlik çadırını devirdi: 8 yaralı Bangkok yeni yıla coşkuyla girdi Tayland'a ait savaş gemisi battı: Çok sayıda asker kayıp Veliaht prenses yaşam savaşı veriyor! Tayland'dan Malezya'ya giden yük trenine bombalı saldırı düzenlendi Tayland'da "Maymun Festivali" şöleni Tapınakta ayin yapacak kimse kalmadı: Bakın neden!