Somali Haberleri

Somali resmî olarak Somali Federal Cumhuriyeti ve komünist yönetimde önceki bilinen adıyla Somali Demokratik Cumhuriyeti olarak anılan, Doğu Afrika'da Afrika Boynuzu denilen coğrafî bölgede bulunan bir ülkedir.

1991’de Somali İç Savaşı'nın başlamasından beri devletin çoğu bölgesinde merkezî bir hükûmet kontrolü yoktur. Uluslararası olarak tanınmış Federal Geçiş Hükûmeti, ülkenin sadece küçük bir parçasını yönetmektedir.

Somali Afrika'nın en doğu ucunda yer alıp, Kuzeybatıda Cibuti, güneybatıda Kenya, kuzeyde Aden Körfezi ve Yemen, doğuda Hint Okyanusu, batıda Etiyopya ile çevrilidir. Kıtadaki en uzun sahil şeridine sahiptir ve arazisi temel olarak platolar, düzlükler ve yaylalardan oluşur Periyodik muson rüzgarları ve düzensiz yağışla yıl boyu kurak iklime sahiptir.

Hükûmet: Federal parlamenter cumhuriyet

Cumhurbaşkanı: Hasan Şeyh Mahmud

Başbakan: Hamza Abdi Barre

Somali ile Etiyopya arasındaki Ankara Süreci'nin ikinci turu 12 Ağustos'ta yapılacak Türkiye'den Somali'ye başsağlığı mesajı Somali’de plajda intihar saldırısı: 32 ölü TSK'nın 2 yıl boyunca Somali'de görev yapmasını öngören Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi, TBMM'den geçti CHP'nin Somali tezkeresi endişesi: Ülke güvenliğimizi riske atabilir Maç izlenen kafeye bomba yüklü araçla saldırı: Ölüler ve yaralılar var Somali'de cezaevinde çatışma çıktı: 8 kişi öldü Dışişleri Bakanı Fidan, Somali Cumhurbaşkanı Mahmud ile görüştü Somali'de etnik çatışma: En az 55 kişi öldü BM Güvenlik Konseyi'nin yeni geçici üyeleri belli oldu Bakan Güler, Somali Savunma Bakanı Nur ile görüştü Somali'de Eş-Şebab operasyonu: 70 örgüt üyesi öldürüldü Puntland eyaleti, Somali hükümetinin Etiyopya konsolosluğunu kapatma kararını tanımadığını duyurdu Somali'de bombalı saldırıda biri Türk vatandaşı 2 yardım çalışanı hayatını kaybetti O ülkede yeni dönem: Cumhurbaşkanı ve milletvekilleri halk tarafından seçilecek Somali Cumhurbaşkanı'ndan Türkiye'de motokuryeyi öldüren oğluyla ilgili açıklama ABD, Somali'de 5 askeri üs kuracak Somali'nin başkentinde maske ve şapka kullanımı, güvenlik gerekçesiyle yasaklandı Dışişleri açıkladı: Türkiye, Somali’nin güvenliğine destek vermeye devam edecektir Somali’de 3 BAE’li ve bir Bahreynli asker öldürüldü Somalili korsanların kaçırdığı mürettebat kurtarıldı CIA, FBI, askeri şirketler, ABD'nin yeni Afrika planı ne? Sisi'den Somali'ye güvence: Mısır, hiçbir tehdide izin vermeyecek Tunç'tan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu hakkında açıklama