Slovenya Haberleri

Slovenya ya da resmî adıyla Slovenya Cumhuriyeti, Orta Avrupa'nın güneyinde yer alan bir ülkedir. Batısında İtalya, güneybatısında Adriyatik Denizi, güney ve doğusunda Hırvatistan, kuzeydoğusunda Macaristan ve kuzeyinde Avusturya bulunur.

Bir zamanlar Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti'nin bir parçası olan Slovenya, 25 Haziran 1991'de bağımsızlığını ilan edip bağımsız bir devlet oldu. 1 Mayıs 2004'te Avrupa Birliği'ne katıldı.

Parçalanan Yugoslavya'dan Avrupa Birliği'ne girmiş ilk ülkedir. İkincisi Hırvatistan'dır. Slovenya Slavca'da "Slavlar Ülkesi" anlamına gelmektedir.

Bu sayfa üzerinden Slovenya ile ilgili son dakika haber, gelişme, açıklama ve içerikleri bulabilirsiniz...

Acun Ilıcalı, satın alacağı yeni takımı açıkladı Slovenya: "Gazze'de her 100 Filistinliden biri öldürüldü. Artık yeter" İtalya'dan göç önlemi: Slovenya sınır kontrolleri uzatıldı Mağarada mahsur kalan 5 kişi kurtarıldı Mağarada mahsur kalan 5 kişi için kurtarma operasyonu başlatıldı 5 kişi mağarada mahsur kaldı Rusya’dan Slovenya’ya giden kuru yük gemisi İstanbul Boğazı’nda arıza yaptı İsviçre, Slovenya ve Malta'dan BMGK'nın Gazze kararına tepki Slovenya ve Çekya son maçta EURO 2024 biletini kaptı Türkiye karatede takım halinde Balkan şampiyonu oldu İtalya'dan göç önlemi: Slovenya ile sınır kontrolleri yeniden başlıyor Balkan Devletleri, Kuzey Makedonya'da toplandı: Üsküp Deklarasyonu imzalandı Selin neden olduğu hasar 500 milyon euroyu aşabilir... Slovenya’da bir günde yağan rekor yağış felakete yol açtı Slovenya'da bir ilk! Seçimi ikinci turda kazandı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Slovenya ile ortak savunma sanayii adımı mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Slovenya Cumhurbaşkanı Pahor'a resmi törenle karşılama