Rishi Sunak Haberleri

12 Mayıs 1980'de dünyaya gelen Rishi Sunak, Britanyalı siyasetçi ve Birleşik Krallık başbakanıdır. Şubat 2020-Temmuz 2022 arasında Birleşik Krallık Hazine Şansölyesi olarak görev yaptı. Muhafazakâr Parti üyesi olan Sunak, Temmuz 2019 ile Şubat 2020 tarihleri arasında Hazine Bakanlığı'nda baş sekreterlik yapmıştır. 2015 genel seçimlerinden beri parlamentoda Richmond (Yorks) milletvekilidir.

İngiltere'nin Southhampton bölgesinde Hintli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Rishi Sunak, eczacı bir annenin ve pratisyen hekim bir babanın oğlu. İngiltere'de adaylık için adı geçen Penny Mardaunt çekilmesinin ardından Rishi Sunak ilk Hint kökenli başbakanı olmuştur.

İngiltere'nin yeni başbakanı Keir Starmer ilk konuşmasını yaptı Sunak'a Meloni'den ilginç soru: "İyi misin?" İngiltere'ye zorunlu askerliği geri getirmeyi vadetti İngiltere 4 Temmuz'da seçime gidiyor İngiltere Başbakanı Sunak, Ürdün Kralı Abdullah ile Gazze'ye insani yardım konusunu görüştü İngiltere Başbakanı Sunak’tan Binyamin Netanyahu’ya "itidal" çağrısı İngiltere Başbakanı Sunak: İngiltere uçakları, İran İHA'larını düşürdü İngiltere Hükümeti Avrupa Süper Ligi'ni önlemek için düğmeye bastı İngiltere Başbakanı Sunak "Müslüman karşıtlığına" yönelik sessizliğini bozdu İngiltere Başbakanı Sunak'tan İsrail'e çağrı  İngiltere'den İran'a çağrı: "Bölgedeki gerilimi azaltmaya devam et" İngiltere-Ukrayna arasında üst düzey görüşme Görevden alınan Bakan Braverman, İngiltere Başbakanı Sunak'ı "ihanet" ile suçladı İngiltere Başbakanı Sunak, İsrail'de: "Sizin kazanmanızı istiyoruz" İngiltere Başbakanı Sunak, Netanyahu ile telefonda görüştü İngiltere Başbakanı Sunak: "Erkek erkektir, kadın kadındır" Joe Biden'ın elindeki Türkiye notu ifşa oldu Erdoğan, İngiltere Başbakanı Sunak ile görüştü İngiliz Bakan zorbalık iddiaları sonrası istifa etti Joe Biden'ın İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'a hareketi olay oldu! İngiltere'den çok sert 'göçmen' planı! Sınır dışı... İngiltere Başbakanı Sunak, Türkiye için yardım kampanyalarına bizzat katıldı Zelenski’yi İngiltere Başbakanı Sunak karşıladı İngiltere'de yer yerinden oynadı: O isim görevden alındı!