Reyting Haberleri - Sayfa 2

İngilizce kökenli bir sözcük olan reyting ''rate'' kelimesinden türetilmiştir. Rate, derece manasına gelirken rating de derecelendirme ve ölçme demektir. Televizyon ve medya sektöründe teknik bir terim olarak kullanılan reyting kelimesi, ilk kez 1952 yılında Amerika Birleşik Devletlerinde yayımlanan bir dergide kullanılmıştır.

Reyting Ne Demek?

Bir televizyon programının izlenme oranına reyting denir. Reytingi belirleyen en önemli faktörlerden biri, programların yayınlanma günü ve saatidir. Televizyonun en çok izlendiği saatlere prime time denir. Prime time'da yayımlanan programların reyting oranları çok daha yüksek olur.

Reyting Nasıl Ölçülür?

Reyting, rastgele ya da kura ile seçilmiş kişilerin evlerine yerleştirilen özel cihazlarla ölçülür.

Reytingler listesinde ilk 10'a giremeyen dizi finale göz kırpıyor En çok izlenen yerli diziler belli oldu: Zirvedeki yapım rakiplerine fark attı Dizilerin karnesi belli oldu Reyting rekortmeni dizi sınıfta kaldı Bu gelinlik reyting getirir Reytinglere yenilen Maraşlı'ya Latin Amerika'dan ödül! Bir dizi daha reytinglere yenildi! O bölümdeki performansına göre... Yarış kızıştı: Tamam mı devam mı… Reyting canavarına yenik düştü! Ekranlara veda etti Reyting rekortmeni diziden ayrılmıştı... Geri dönüyor Reytinglere damga vuruyor... Sırrı ortaya çıktı! "O kitaptan esinlenmiş..."