Papa Haberleri

Papa, Roma Başpiskoposu ve bu nedenle Roma Katolik Kilisesi'nin dünya çapındaki lideri. Katoliklere göre Havari Petrus'un halefidir.

İlk zamanlar tüm piskoposlara verilen papa unvanı, sonraları yalnız Roma Piskoposu için kullanılmaya başlandı.

Katolik Kilisesi, kilise çerçevesinde Petrus ve haleflerinin temsil ettiği en yüce makam olan papalığın tanrısal bir kurum olduğunu iddia eder: İsa, papalık görevini Petrus'a vermiş ve Petrus da Uruc'dan itibaren bu görevi fiilen yapmıştır. Kilisede yerleşmiş bir geleneğe göre Petrus, Roma'da din kurbanı olarak ölmüştür, dolayısıyla da en tabii halefleri Romalı piskoposlardır.

Papa bir kez daha Orta Doğu'da diyalog ve diplomasi yollarının izlenmesi için çağrı yaptı Papa: Orta Doğu'daki gelişmeleri dua ederek acıyla takip ediyorum Papa Franciscus, eylül ayında Güneydoğu Asya ülkelerini ziyaret edecek Papa'dan, Orta Doğu ve Ukrayna'da barış için liderlere bir müzakere çağrısı daha Papa, Gazze'de acil ateşkes talebini yineledi Papa Francis ayak yıkadı ve öptü Papa Franciscus: Vatikan'da ölmemi umanlar var Almanya'dan Papa'nın 'beyaz bayrak kaldırma' çağrısına tepki Kremlin, Papa'nın müzakereye oturma çağrısının Kiev tarafından reddedildiğini açıkladı Papa Franciscus'tan Gazze için bir çağrı daha: Yeter artık, lütfen Papa'ya Bir Zamanlar Çukurova şoku! Türk dizisi Papa'yı solladı! Papa'dan kritik adım: Filistin ve Ukrayna için dua etti, İsrail'i anmadı Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro ile Papa Franciscus bir araya geldi  Papa Franciscus: Savaşın zulmünü yaşayanları unutmayalım Papa Franciscus, Gazze'de 'derhal ateşkes' çağrısı yaptı Papa Francis İran’daki patlamada ölenler için dua etti Papa Francis haklı mı çıkıyor? Parça parça üçüncü dünya savaşı teorisi! Nostradamus'tan 2024 için 4 kehanet! Papa Franciscus, İsrail'e bir kez daha Gazze'deki saldırılarını sonlandırma çağrısı yaptı Papa'dan İsrail'e tepki: "Bu bir savaş, bu bir terör" Papa Franciscus Gazze için bir kez daha ateşkes çağrısı yaptı Nostradamus'un 2024 kehanetleri ortaya çıktı: Felaket ve ölüm geliyor! Papa Franciscus: İsrail ve Filistin'de durum ciddi, ateşkesin bozulması üzüntü verici Papa Franciscus: Gazze'de ateşkesin devam etmesini umuyorum