Nureddin Nebati Haberleri - Sayfa 4

Nureddin Nebati, Siyaset Bilimi Uzmanı; İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde Uluslararası İlişkiler alanında yaptı. Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında Doktora unvanını aldı. Farklı Üniversitelerde Siyaset Bilimi, Türk Siyasal Hayatı, Devlet ve Siyaset Sosyolojisi dersleri verdi.

İş Adamı, Tekstil işiyle uğraştı. MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Disiplin Kurulu Üyeliğinde bulundu. MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti Üyesidir. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları Vakfı ve Derneği ile İlim Yayma Cemiyeti, Ensar, Tügva, Önder, Utesav, TDED, BEK, İDD, İDV ve benzeri Vakıf ve Derneğin Üyeliği devam etmektedir.

Halen ÜTEV Vakfı Başkanlığı, Parlamenterler Arası Kudüs Platformu Türkiye Başkanı olup Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezinde Bilim Kurulu Üyesi olarak çalışmalarda bulunmaktadır.

AK Parti 4. Olağan Kongresinde MKYK Üyesi seçildi. MYK Üyesi olarak AK Parti Genel Merkez Mali ve İdari İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

24. Dönemde İstanbul, 25. Dönemde Şanlıurfa, 26. Dönem İstanbul Milletvekili seçildi.

2 Aralık 2021 tarihinde Hazine ve Maliye Bakanı olarak atandı.

İyi düzeyde İngilizce, az düzeyde Arapça bilen Nebati, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi toplantısı sonrası açıklama Bakan Nebati: Türkiye borçla faizle değil yatırımla üretimle büyüyor Bakan Nebati'den dolar kuru, enflasyon ve 'EYT' açıklaması 'Yeni Evim Kampanyası'na başvurular başladı! Bakan Nebati ve Bakan Kurum'dan açıklama Bakan Nebati: Cumhurbaşkanı Erdoğan kararı açıklayana kadar 3 buçuk kilo verdim Bakan Nebati açıkladı: İşverene EYT desteği belli oldu Kira zammında sınır sürecek mi? Nebati'den açıklama Bakan Nebati'den TİM Yönetimiyle kritik toplantı! 'İhracatı ileriye taşıma' vurgusu Bakan Nebati'den enflasyonda düşüş mesajı Bir açıklama da onlardan geldi: "Zam yapmayacağız" İndirim ve fiyat sabitleme kararı: Hangi zincir market ne yaptı? Nebati: Tüm işletmelerimize çağrıda bulunuyorum Konut kampanyasında taksitler nasıl olacak? İşte o örnek Bakan Nebati: Lütfen ihtiyacı olanlar başvursun Otomotivde ÖTV indirimi olacak mı? Bakan Nebati açıkladı Bakan Nebati'den 'konut kredisi' açıklaması! Böyle duyurdu... Bakan Nebati'den 'refah payı' açıklaması Bakan Nebati'den enflasyon mesajı Bakan Nebati'den dış ticarete ilişkin açıklama Bakan Nebati duyurdu! Vergi dilimleri değişti 2023 yılı CMK ücret tarifesi belli oldu Maliye Bakanı Nebati'den gülümseten 'EYT' paylaşımı: EYT mi? Bakan Nebati'den petrol ve doğal gaz fiyatları mesajı İslam Memiş 'müjde' diyerek ocak ayına dikkat çekti