NASA Haberleri - Sayfa 7

NASA (National Aeronautics and Space Administration, yani Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi), Amerika Birleşik Devletleri'nin uzay programı çalışmalarından sorumlu olan kurum. 29 Temmuz 1958 tarihinde ABD Başkanı Dwight Eisenhower tarafından kurulmuştur. Daire, 1 Ekim 1958 tarihinden itibaren askerî amaçlardan ziyade sivil alanda barışçıl bir şekilde faaliyet göstermeye başlamıştır.

NASA, Ay'a dönük Apollo uçuşlarında, Skylab uzay istasyonu ve daha sonra uzay mekiği gibi çalışmalarla her zaman ABD'nin uzay çalışmalarına yön vermiştir. Günümüzde NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu'nu desteklemekte ve yeni Ares I ve Ares V iniş araçlarını geliştirmektedir. Uzay programı çalışmalarının yanı sıra uzun vadeli sivil ve askerî roket çalışmaları da NASA'nın çalışma alanlarının arasındadır.

NASA duyurdu! Yeniden temas kuruldu NASA'dan yeni Güneş fotoğrafı: Bu kez yüzü asık! NASA Ay'da yaşam için tarih verdi NASA Artemis 1 roketini fırlatmaya hazırlanıyor Dünya'nın uzaydaki yeni gözü olacak Mars'taki çarpışma neden önemli? NASA, güneşin 'gülüşünü' yakaladığı fotoğrafı paylaştı Dünyanın manyetik alanının sesi kaydedildi NASA tespit etti: 50'de fazla metan süper yayıcı! NASA açıkladı: DART misyonu hedefine ulaşıldı Sosyal medyada paylaşım rekoru kırdı! Helix Nebulası’nın sesi kaydedildi Fotoğrafları geliyor!.. Europa’da yaşam olabilir mi? NASA'nın ilk testi başarılı oldu! DART, asteroidi vurdu Dünya bu anı bekliyor! Saatler kaldı... NASA 11 milyon kilometreden vuracak NASA, Artemis'i uzaya göndermeyi erteledi Pasifik Okyanusu'nda yeni bir ada keşfedildi Şaşırtıcı keşif! NASA zamanı 4,25 milyar yıl geriye aldı James Webb bu kez Mars'ı görüntüledi Böylesini ilk kez duyacaksınız! Mars'a düşen meteorların ses sinyalleri yakalandı NASA, Mars'ta bakın bu kez ne buldu NASA, Mars'ta organik madde 'hazinesi' buldu Canlı yayında felç geçiren spikerin zor anları NASA, Ay görevi için yeni tarihi açıkladı Yeniden Ay'a gitmek için ilk adım! Uzay araştırmalarında yeni çağ bugün başlıyor