Moldova Haberleri

Moldova veya resmî adıyla Moldova Cumhuriyeti, Doğu Avrupa'da yer alan Ukrayna ile Romanya arasında kalan bir ülkedir. Başkenti Kişinev'dir ve 1991 yılında SSCB'nin dağılmasının ardından bağımsızlığını kazanmıştır.

İçinden Prut ve Dinyester nehirleri geçmektedir. Dinyester Nehri'nin doğu kıyısını bir şerit hâlinde kapsayan bölgede tek taraflı bağımsızlığını ilan eden De facto bir cumhuriyet olan Transdinyester bulunur.

12 yıl önce Bartın’a gelin gelen Moldovalı Nadejda, muhtar adayı oldu Transdinyester meselesi... Moldova, Rus diplomatı sınır dışı etme kararı aldı Dışişleri Bakanı Fidan, Moldovalı mevkidaşı Popşoi ile görüştü Almanya kendi sorununu kendi çözmeye karar verdi Rusya'dan Finlandiya'ya protesto notası: Sınır kapıları meselesi Diplomatik zirvede güldüren anlar kamerada AB Komisyonu'ndan flaş adım! İki ülkeye kapılar açılıyor Moldova'ya götürülürken rahatsızlanan turist Bursa'da tedavi altına alındı Zelenski: "Ukrayna ve Moldova'nın AB üyesi olacağından şüphem yok" 2 kişiyi öldürmüştü: Moldova’daki havalimanı saldırganı hakkında gerçek ortaya çıktı Moldova'daki Kişinev Havalimanı'nda silahlı saldırı: 2 kişi hayatını kaybetti Moldova Başbakanı Natalya Gavrilitsa istifa etti Moldova'dan, Lavrov'un 'yeni Ukrayna rolü' açıklamasına tepki Ülkede flaş karar: O kanalların lisansı askıya alındı