Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 49

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

Hafta sonu planı olanlar dikkat: 22 il için sel uyarısı yapıldı Bu görüntüler Türkiye'den... Kent, gündüz vakti karanlığa büründü; araçlar farlarını yakıp ilerledi 16 il için sarı, 5 il için turuncu kodlu uyarı: Sel baskınlarına dikkat Meteorolojiden "toz taşınımı" uyarısı: Akşam itibarıyla geliyor! Meteoroloji'den İzmir için uyarı İstanbul dahil 20 il için sarı kodlu uyarı Meteorolojiden İstanbul için flaş uyarı! Meteoroloji yarın için uyardı: İstanbul'u çok kuvvetli vuracak Meteorolojiden Bursa için son dakika uyarısı Meteoroloji'den İstanbul dahil 17 il için sarı alarm! Meteoroloji uyardı! Sağanak geliyor... Ayrıntıları Bünyamin Sürmeli aktardı Meteoroloji'den İstanbul dahil birçok il için flaş uyarı: Çok fena vuracak! İstanbullular salı, çarşamba, perşembe ve cuma gününe dikkat Sandığa giderken kimliğinizi ve şemsiyenizi unutmayın! 14 ile 'sağanak yağış' uyarısı Meteoroloji çok sayıda ili uyardı! Çok şiddetli geliyor Meteoroloji'den 75 il için kuvvetli sağanak ve sel uyarısı Meteoroloji'den 13 kente "gök gürültülü sağanak" uyarısı Seçim günü Türkiye'de hava nasıl olacak? Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı: Bu illerde yaşayanlar dikkat Meteoroloji saat verdi! O bölge için önemli uyarı Meteoroloji'den 81 ile kuvvetli yağış uyarısı Meteoroloji Genel Müdürlüğüne 78 personel alınacak Marmara dahil 4 bölgede kuvvetli sağanak yağış var Meteoroloji'den yeni hafta uyarısı! Yeni rapor yayımlandı