Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 115

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

Meteorolojiden bu illerde yaşayanlar için uyarı geldi! Ankara Valiliği ve Meteoroloji'den art arda uyarı! Güneşi ne zaman göreceğiz? Bünyamin Sürmeli anlattı Uyarılar peş peşe geldi! Metrekare başına 100 kilogram yağış Meteoroloji bu iller için uyardı: İki gün boyunca sürecek! Marmara'nın doğusu için kuvvetli yağış uyarısı İstanbul'da kuvvetli yağış! Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı! Meteoroloji'den peş peşe uyarı! Sağanak yağış alarmı verildi Meteoroloji uyardı: Sağanak geliyor! Hafta sonu plan yapacaklar dikkat! Çok kuvvetli geliyor Dünya sıcaktan kavruluyor! Rekor üstüne rekor... Meteoroloji'den il il uyarı geldi! Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji uyardı Meteoroloji bölge bölge uyardı! Kuvvetli geliyor Meteoroloji uyardı! Gök gürültülü sağanak bekleniyor İstanbul'da sağanak yağış etkili oluyor! Meteoroloji uyardı Yağışlar ne zaman bitecek? Meteoroloji'den İstanbul ve Trakya için flaş uyarı! Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı: Kuvvetli geliyor! Haziran yağmuru gitmiyor! Yarın da devam edecek Suya gömülen aracın son halini Haber Global görüntüledi İstanbul'da şiddetli yağış! Araç suya gömüldü... Meteoroloji uyardı: Sağanak yağış bekleniyor!