Lübnan Haberleri

Lübnan ya da resmî adıyla Lübnan Cumhuriyeti, Batı Asya'da Doğu Akdeniz kıyısında bir Arap ve Orta Doğu ülkesidir.

Kuzey ve doğuda Suriye, güneyde İsrail batıda Akdeniz ile çevrili olan ülkenin ayrıca Kıbrıs ile deniz sınırı bulunmaktadır. Lübnan, Akdeniz Havzası ile Arap Dünyası'nın kesişiminde yer alması nedeniyle zengin bir tarihe sahiptir ve kendine özgü bir kültürel kimlik geliştirmiştir.

Tarihteki Fenike uygarlığının vatanı Lübnan ve kıyılarıdır. Ülke pek çok dine ev sahipliği yapmaktadır.

Yüz ölçümü 10.452 km² olan Lübnan en küçük ülkelerden biridir. Nüfusu yaklaşık 6 milyon, başkenti Beyrut, ulusal ve resmî dili Arapçadır. Lübnan Arapçası Fasih Arapça'nın yanı sıra kullanılmaktadır. Ayrıca Fransızca da resmî olarak tanınır.

Bu sayfadan Lübnan ile ilgili gelişmeler, açıklamalar ve son dakika haberleri bulabilirsiniz.

İsrail, Lübnan’ın güneyine hava saldırısı düzenledi: 2 can kaybı İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı: Ölü ve yaralılar var... İsrail'den Lübnan'ın güneyine hava saldırısı: Ölü ve yaralılar var İsrail ordusu Lübnan'ın güneyine 18 hava saldırısı düzenledi İsrail’den Lübnan’ın güneyine hava saldırısı: 3 ölü Hizbullah'tan Lübnan sınırındaki İsrail yerleşim yerine saldırı İsrail duyurdu: Lübnan'a hava saldırısında Cemaat el-İslami lideri öldürüldü İsrail'den Lübnan'ın güneyine fosfor bombası İsrail ordusu, Lübnan'ın Baalbek kentinde bir binaya saldırı düzenledi Dışişleri Bakanlığından Lübnan için seyahat uyarısı İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyine yönelik saldırılarını artırdı Hizbullah, İsrail'e ait askeri hedeflere 5 saldırı gerçekleştirdiğini duyurdu Irak, Ürdün ve Lübnan, hava sahalarını yeniden açtı Hizbullah: İsrail'in saldırılarında ölen ve yaralananlar oldu THY ve Pegasus İran, Ürdün, Irak ve Lübnan seferlerini iptal etti Hizbullah: İsrail'in kuzeyindeki askeri üssüne onlarca katyuşa füzesi fırlatıldı Fransa’dan vatandaşlarına Orta Doğu'ya seyahat uyarısı ABD'nin listesindeydi... Lübnanlı iş insanı Beyrut'ta ölü bulundu İsrailli muhalif lider: En başarısız hükümetin gitmesi için 6 ay daha bekleyemeyiz İsrail’in Lübnan’a saldırısında 3 UNIFIL askeri ve bir sivil yaralandı Lübnan başbakanı yanlış kişiyi öpünce gündem oldu Lübnan'dan, topraklarına düzenlenen saldırılar nedeniyle İsrail hakkında BM'ye resmi şikayet Lübnan: İsrail güçlerinin saldırısında 16 kişi hayatını kaybetti İsrail duyurdu: Lübnan ve Suriye sınırında yeni bir tugay kuruldu