Kolombiya Haberleri

Kolombiya, resmî adıyla Kolombiya Cumhuriyeti , Güney Amerika'da yer alan ve Kuzey Amerika'da adaları bulunan bir ülkedir. Kuzeybatıda Panama, kuzeyde Karayip Denizi, doğuda Venezuela ve Brezilya, güneyde Ekvador ve Peru ve batıda Büyük Okyanus ile çevrilidir.

Yüz ölçümüne göre Güney Amerika'nın 4., dünyanın ise 26. en geniş ülkesidir. Ülke 32 departman ve aynı zamanda en büyük şehir olan Bogotá Başkent Bölgesi'ne ayrılmıştır.

Nüfusu 50 milyonun üzerinde olan Kolombiya dil ve etnisite bakımından dünyanın en çeşitli ülkelerinden biridir. İspanyolca konuşan ülkeler arasında, Meksika'dan sonra en kalabalık ikinci ülkedir.

Petro'dan Netanyahu'ya: Tarihe soykırımcı olarak geçeceksiniz Bu hafta bildirilecek: İsrail ile diplomatik ilişkilerini kesiyorlar Kolombiya’da orduya ait helikopter düştü: 9 ölü Silahlı saldırıya uğrayan gazeteci hayatını kaybetti Kolombiya'da eski FARC üyesi 3 kişi öldürüldü Kolombiya, tüm Arjantinli diplomatların sınır dışı edileceğini duyurdu Kolombiya'da ambulans uçağın düşmesi sonucu 4 kişi öldü Kolombiya'dan İsrail'e kınama Kolombiya'da helikopter düştü: 5 asker hayatını kaybetti Kolombiya hükümeti ile ELN arasındaki ikili ateşkes "7 gün" uzatıldı Gençlere çağrı yaptı: Kazancımı paylaşmak istiyorum Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro ile Papa Franciscus bir araya geldi  Kolombiya'da 5,6 büyüklüğünde deprem Kolombiya'da otoyolda toprak kaydı: Onlarca kişi ölü ve yaralı Pink Floyd’un solisti Waters'dan dev ''Filistin'' bayrağı Kolombiya'da 7 ceset bulundu Kolombiya'dan İsrail'e tepki: "Bebek katliamı işleniyor" Real Madrid'e şok üstüne şok! Talihsiz kadın plajda dolaşırken böyle çarpıldı! Liverpool'lu futbolcu Luis Diaz kaçırılan babasıyla buluştu: Gözyaşları sel oldu Luis Diaz'ın kaçırılan babası serbest bırakıldı! Liverpoollu yıldız son dakikada puanı getiren golü attı, babası için özgürlük çağrısında bulundu Dünyanın en büyük kahve fincanına sahip kasabası Chinchina! 4 metrelik anakondanın saldırdığı buzağı son anda kurtarıldı