Kırklareli Haberleri - Sayfa 2

Kırklareli ya da eski adıyla Kırk Kilise, Kırklareli ilinin merkezi olan şehirdir.

Kırklareli tarih boyunca konumu itibarıyla birçok antik yerleşim merkezine sahip bir ildir.

Kırklareli, Türkiye'nin kuzeybatısında, Marmara Bölgesi'nin Trakya kesiminde yer almaktadır. Dünyadaki konumu itibarıyla, 41 derece, 13 dakika, 34 saniye ve 42 derece, 05 dakika, 03 saniye kuzey enlemleri ile 26 derece, 54 dakika, 14 saniye ve 28 derece, 06 dakika, 15 saniye doğu boylamları arasında bir yerdedir. Kuzeyinde Bulgaristan; doğusunda Karadeniz; güneydoğusu ve güneyinde Tekirdağ; batısında ise Edirne, güneyi ve güney batısında bulunmaktadır.

Toprakları, kuzeyden Bulgaristan sınırını oluşturan Revze Deresi Vadisi, doğudan Karadeniz, güneyde Ergene Irmağı ana vadisi ve batıdan ise Ergene Irmağı'na karışan Teke Deresi'nin su bölüm çizgisi olan sırtlarla kuşatılmıştır. Yüzölçümü 6650 km² olup, il merkezinin denizden yüksekliği 203 metredir.

Başlıca akarsuları Ergene Nehri ve Rezve Deresi'dir. Bitki örtüsü olarak ormanlık ve step özelliği göstermektedir.

Polisten kaçan otomobilde 9 kaçak göçmen çıktı Kırklareli’nde ayçiçeği tarlasında 1 milyon 5 bin kök halde bulundu! Kırklareli'nde ayçiçeği tarlasında 1 milyon kök Hint keneviri yakalandı Edirne'ye içme suyu sağlayan barajın doluluk oranı yüzde 23 seviyesine indi Kırklareli'de feci kaza: 6 kişi yaralandı Trakya'da sıcak hava bunaltıyor Kırklareli'yi dolu vurdu, çiftçinin emeği ziyan oldu Kırklareli'nde dolunun vurduğu alanlarda hasar tespit çalışması yapılıyor Dolunun etkili olduğu Kırklareli'nde hasar tespit çalışmaları başlatıldı MGM'den o ile flaş uyarı: Gök gürültülü sağanak ve dolu geliyor Apartmanda çıkan yangın diğer binalara da sıçradı, mahalleli sokağa döküldü Lüleburgaz’da 9 aracın karıştığı zincirleme kazada 19 kişi yaralandı Asansör sistemiyle kaçak kazı yapan defineciler yakayı ele verdi Defineciler yerin 20 metre altında bu halde bulundu! Asansör sistemi kurdukları evde 20 metre çukur kazdılar Tek kişilik protesto: Vatandaşlara ABD ve İsrail'e boykot çağrısı 6 kişiye mezar olmuştu... Kaçak bungalov davasında gerginlik! 6 kişinin hayatını kaybetmesi ile ilgili davada; 'kızının ölümü üzerinden dans ediyorsun" gerginliği "Azerbaycan Cumhuriyet Bayramın Kutlu Olsun"  Lüleburgaz'da şehir içi ulaşıma zammına tepki: Öğrencilerden alkışlı protesto Lüleburgaz'da otele fuhuş baskını: 4 gözaltı Unutulmaya yüz tutan keçe işleme sanatından sergi: "Çingene kızı"na büyük ilgi Kırklareli'nde metrelerce yükseklikte hortum görüntülendi Kırklareli’nde ormanlara giriş yasaklandı