Kırgızistan Haberleri

Kırgızistan, resmî adıyla Kırgız Cumhuriyeti, Orta Asya'daki bir ülkedir. Kırgızistan, (Azerbaycan, Kazakistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Özbekistan, Türkiye ve Türkmenistan ile birlikte) günümüzdeki yedi bağımsız Türk devletlerinden biri olup Türk Devletleri Teşkilatı ve TÜRKSOY'un üyesidir.

Denize kıyısı olmayan ülkenin komşuları kuzeyde Kazakistan; batıda Özbekistan, güneybatıda Tacikistan ve güneydoğuda Çin'dir.

Kırgızistan'da TikTok'a erişim engeli getirildi 8 yıl boyunca içeriye doğru uzamış... Küçük çocuğun beyninden çıkartıldı Kırgızistan-Tacikistan sınırının tartışmalı kısmının 28,37 kilometresi daha belirlendi Bir evde komşu ülkeye uzanan 130 metrelik gizli tünel bulundu "Bağlı kalamıyoruz", Türklerin psikomitolojik kodları Kırgızistan’da santraldeki patlamanın 3’üncü günü: Enkazdan bir köpek kurtarıldı Kırgızistan’daki patlamada yaralanan 2 kişi, tedavi için Türkiye’ye gönderildi Türk Devletleri Rekabet Konseyi kuruldu Kırgızistan'da 7 büyüklüğündeki depremin görüntüleri ortaya çıktı! Kurtulmuş'tan depremden etkilenen Kırgızistan'a mesaj Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde 7,1 büyüklüğünde deprem Donan gölde buz hokeyi keyfi Kırgızistan’da askeri helikopter düştü: Ölü ve yaralılar var Kırgız-Tacik sınırının 15 kilometresi daha belirlendi