Jose Mourinho Haberleri - Sayfa 6

Jose Mourinho, 26 Ocak 1963 tarihinde Setubal, Portekiz'de doğmuştur. Tam adı José Mário dos Santos Mourinho Félix'dır. Annesi ilkokul öğretmenidir ve çocukluğunda Jose Mourinho'yu başarılı ve rekabetçi bir çocuk olması yönünde sürekli teşvik etmiştir.

Futbol kariyerine oyuncu olarak başlayan Jose Mourinho, kısa süre sonra futbolcu olmak için yeterli özelliklere sahip olmadığını fark ederek aktif futbol hayatını noktaladı ve teknik direktör olmaya karar verdi. Lizbon Teknik Üniversitesi spor bilimleri akademisine kaydoldu ve 5 yıllık eğitim süresini tamamlayarak beden eğitimi diploması aldı.

Önceleri antrenörlük, genç takım teknik direktörlüğü ve yardımcı antrenörlük görevleri üstlenen Mourinho; 2001 yılında Leira takımıyla teknik direktörlük kariyerine başladı. Ve ardından Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid ve Manchester United takımlarını yönetti. Portekizli teknik adam şu an Tottenham'ın teknik direktörlüğünü yapmaktadır.

Mourinho; Portekizce, İngilizce, İspanyolca, Katalanca, İtalyanca ve Fransızca olmak üzere altı farklı dil bilmektedir.

Kulüpler düzeyinde UEFA Süper Kupa dışında yer aldığı tüm kulvarlarda en az bir şampiyonluk yaşayan Mourinho, 19 yıllık teknik adamlık kariyerinde 25 kupa kazanma başarısı gösterdi.

Samet Akaydın Fenerbahçe'ye döndü Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıklarını sürdürdü Fenerbahçe, Saint-Maximin transferinde mutlu sona ulaştı Jose Mourinho kendine taş attı! Jose Mourinho gönderileceklerin listesini verdi Mourinho, Avusturya kampında 2 ismin üstünü çizdi Jose Mourinho Emre Mor'a 'acı gerçeği' açıkladı Fenerbahçe'de yeni sezon hazırlıkları sürdü Fenerbahçe'den tatsız prova Fenerbahçe'nin hazırlık maçında gergin anlar! Mourinho'yu şaşırtan olay! Jose Mourinho'nun istediği yıldızın fiyatı dudak uçuklattı Mourinho onu da beğenmedi Fenerbahçe'ye Livakovic ve Szymanski müjdesi Mourinho'yu üzen haber Jose Mourinho'dan transfer açıklaması Fred'den A Milli Takım'a övgü Erdoğan'dan Ferdi Kadıoğlu mesajı: Mourinho 'gidemez' dedi ama... Maximin transferinde son durum Mourinho’nun kampta beğendiği sürpriz ikili Jose Mourinho'yu mercek altına aldık: Her antrenmanda bunu yapıyor! Fenerbahçe, hazırlık maçında Admira Wacker ile berabere kaldı Fenerbahçe yeni sezon hazırlıklarına devam ediyor Fenerbahçe ilk hazırlık maçında Petrolul'u mağlup etti