Jose Mourinho Haberleri - Sayfa 3

Jose Mourinho, 26 Ocak 1963 tarihinde Setubal, Portekiz'de doğmuştur. Tam adı José Mário dos Santos Mourinho Félix'dır. Annesi ilkokul öğretmenidir ve çocukluğunda Jose Mourinho'yu başarılı ve rekabetçi bir çocuk olması yönünde sürekli teşvik etmiştir.

Futbol kariyerine oyuncu olarak başlayan Jose Mourinho, kısa süre sonra futbolcu olmak için yeterli özelliklere sahip olmadığını fark ederek aktif futbol hayatını noktaladı ve teknik direktör olmaya karar verdi. Lizbon Teknik Üniversitesi spor bilimleri akademisine kaydoldu ve 5 yıllık eğitim süresini tamamlayarak beden eğitimi diploması aldı.

Önceleri antrenörlük, genç takım teknik direktörlüğü ve yardımcı antrenörlük görevleri üstlenen Mourinho; 2001 yılında Leira takımıyla teknik direktörlük kariyerine başladı. Ve ardından Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid ve Manchester United takımlarını yönetti. Portekizli teknik adam şu an Tottenham'ın teknik direktörlüğünü yapmaktadır.

Mourinho; Portekizce, İngilizce, İspanyolca, Katalanca, İtalyanca ve Fransızca olmak üzere altı farklı dil bilmektedir.

Kulüpler düzeyinde UEFA Süper Kupa dışında yer aldığı tüm kulvarlarda en az bir şampiyonluk yaşayan Mourinho, 19 yıllık teknik adamlık kariyerinde 25 kupa kazanma başarısı gösterdi.

Mourinho'dan 95 milyon euro'luk yıldıza veto Fenerbahçe, Kasımpaşa maçı hazırlıklarını sürdürdü 'Özel biri' devreye girdi, Mourinho bir "Alo" deyince Sırp yıldız soluğu İstanbul'da aldı! Fenerbahçe Kasımpaşa'ya hazırlanıyor Arda Güler için Jose Mourinho çözümü, Real Madrid sıcak bakıyor gözler Fenerbahçe'de Sofyan Amrabat'tan Mourinho açıklaması: Ona 'Hayır' diyebilmek mümkün değil "Türkiye'de sadece Galatasaray kart görmüyor" Aziz Yıldırım'ın kızı Yaz Yıldırım, Fenerbahçeli futbolcularla buluştu Mourinho, kazanan kadroyu bozmadı Mourinho bunu daha önce de söylemişti Jose Mourinho'dan hakem tepkisi Mourinho'dan kadroda 3 değişiklik Jose Mourinho'dan Rizespor'a övgü Fenerbahçe'nin Çaykur Rizespor maçı kamp kadrosu, Fred listede Krunic yok! Ferdi giderse Mourinho stoper istedi Fenerbahçe, Rizespor maçı hazırlıklarını sürdürdü Montella'dan Fenerbahçe'ye ziyaret Real Madrid'de gündem 'Mourinho'... Mallorca beraberliğinin ardından herkes paylaşıyor Mourinho, Başakşehir - Alanyaspor maçını tribünden izledi "3. golü atabilecek şanslarımız vardı ama sonra durumlar değişti" Mourinho'dan çift forvet kararı Mourinho, yayıncı kuruluşun muhabirine takıldı: "Ben kısa değilim, sen çok uzunsun" Rio Ferdinand'dan Mourinho'ya eleştiri: Artık aynı seviyede değil Jose Mourinho Avrupa'nın diline düştü