İskoçya Haberleri

İskoçya, Birleşik Krallık'a bağlı dört ülkeden biri. İskoçya anakarası, Büyük Britanya adasının kuzeydeki üçte birlik kısmını kaplar. Güneydoğusunda İngiltere ile 154 km uzunluğunda bir sınırı vardır. Kuzeyi ve batısı Atlas Okyanusu ile, kuzeydoğusu Kuzey Denizi ile ve güneyi İrlanda Denizi ile çevrilidir.

İskoçya Krallığı, Erken Orta Çağ'da bağımsız, egemen bir devlet olarak ortaya çıkmış ve 1707 yılına kadar varlığını sürdürmüştür. 1603 yılında verasetle İskoçya Kralı VI. James, İngiltere ve İrlanda Kralı oldu ve böylece üç krallığın şahsi birliğini sağladı. İskoçya daha sonra 1 Mayıs 1707'de yeni Büyük Britanya Krallığı'nı oluşturmak için İngiltere Krallığı ile siyasal birliğe girdi.

Trabzonspor'un yeni transferi takımını yaktı! İskoçya'nın yeni başbakanı belli oldu İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf istifa etti İskoçya Bölgesel Başbakanı Yusuf'un istifa edeceği iddiası 'Old Firm' derbisi nefes kesti! 6 gollü maçta kazanan çıkmadı Türkiye, ülke puanı sıralamasında ilk 10'u büyük oranda garantiledi Ünlü sunucu bir anda yere yığıldı, hayatını kaybetti İngiliz kaleci Joe Hart'tan emeklilik kararı Bakanın 11 bin paund'luk internet faturası istifa getirdi Galatasaray'ın Rıdvan Yılmaz için yaptığı teklif belli oldu Rıdvan Yılmaz sahne aldı, Rangers farka koştu Celtic taraftarları cezalara rağmen Filistin'e desteğini sürdürüyor 'Old Firm' derbisinde kazanan Celtic Nefes borusu yırtılan hastadan sonra uzmanlar uyardı: Hapşırığınızı tutmayın Erdoğan ile İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf'un görüşmesi İngiltere'yi rahatsız etti Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi İngiltere'yi rahatsız etti! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BAE'de temaslar Kasım ayının tüyler ürperten olayları... İskoçya Başbakanı, Gazze'de mahsur kalan ailesine kavuştu: "Sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz" ''Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki masum insanlar, dünya sizi koruyamadığı için üzgünüm'' İskoçya Başbakanı Yusuf böyle seslendi: 'Yeter artık' demek için daha kaç çocuğun ölmesi gerekiyor? Celtic taraftarı Filistin'e destek vermeye devam edecek Glasgow Rangers'ın yeni hocası belli oldu İşçi Partisi'nde iktidar umudu