İlber Ortaylı Haberleri

İlber Ortaylı 21 Mayıs 1947 tarihinde; Bregenz, Vorarlberg dünyaya gelmiş Türk tarihçi, akademisyen ve yazar. Türk Tarih Kurumu Şeref Üyesi olan Ortaylı, Uluslararası Osmanlı Etütleri Komitesi yönetim kurulu üyesi ve Avrupa İranoloji Cemiyeti ve Avusturya-Türk Bilimler Forumu üyesidir aynı zamanda.

Annesi Kırım’ın önde gelen asilzade ailelerinden Karaşay ailesinden ve Stalingrad'da Rus Dili ve Edebiyatı okumuş olan Şefika Ortaylı babası ise Kırım doğumlu, Türkçeye Kırım tarihi ve Tatarlar üzerine eserler ve makaleler çevirmiş bir uçak mühendisi olan Kemal Ortaylı'dır.

21 Mayıs 1947 tarihinde Avusturya'nın Bregenz şehrinde Kırım Tatarı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. İki yaşındayken ailesiyle birlikte Türkiye'ye göç etti. İlk ve orta öğrenimini İstanbul Avusturya Lisesinde tamamladı. 1965 yılında Ankara Atatürk Lisesi'nden mezun oldu.

Bu sayfa üzerinden Prof. Dr. İlber Ortaylı hakkında haberleri, videoları, açıklamaları ve son dakika gelişmeleri bulabilirsiniz.

İlber Ortaylı'dan 'İstanbul' uyarısı Prof. Dr. İlber Ortaylı'dan 'Almanya' uyarısı: Balkan bölgesinde... Sultan II. Abdülhamid'in torunu İstanbul'da evlendi İlber Ortaylı: Evde becerikli bir anne varsa 15 kuruş 35 kuruş olur İlber Ortaylı: Çanakkale şehitlerinin ve gazilerinin savunduğu İstanbul, bugünkü İstanbul değil İlber Ortaylı şarkı söyledi, o anlar sosyal medyada gündem oldu İlber Ortaylı'dan 'tarih öğretmeni' eleştirisi Arda Turan'dan çok konuşulacak İlber Ortaylı ve Arda Güler açıklaması İlber Ortaylı: O dönemde ister İstanbul'da ister Konya’da okuyun iyi yetişirdiniz Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın gözünden Atatürk nasıl biri? Haber Global'de yanıtladı İlber Ortaylı ve Celal Şengör’den ‘Filistin toprakları satıldı mı?’ sorusuna yanıt: Zır cahiller! İlber Ortaylı: Hayatınızı diziler değil kitaplar doldursun İlber Ortaylı'dan gençlere tavsiyeler İlber Ortaylı'dan bayram tatili mesajı: "Müze ve harabeleri gezmeyi unutmayın" Ünlü tarihçi İlber Ortaylı oyunu Atatürk Kitaplığı'nda kullandı İlber Ortaylı doğum gününde seçmene böyle seslendi İlber Ortaylı, Celal Şengör'ü eşine şikayet etti, sonrası kahkaha tufanına dönüştü Türkiye'nin 'en güvenilen ünlüleri' açıkladı İlber Ortaylı'dan "Celal Şengör" açıklaması Prof. Dr. İlber Ortaylı'dan MEB ve üniversitelere çağrı İlber Ortaylı'dan inşaat şirketlerine çağrı: Bizce sayıları az Rahat bir yaşam için ne kadar kazanmalıyız? İlber Ortaylı'dan çok konuşulacak yanıt! Sahrap Soysal ile Yılbaşı Sofrası Haber Global'de İlber Ortaylı: ‘Çanakkale geçilmez’ sözü Britanya Genelkurmayı tarafından söylendi