Hulusi Akar Haberleri - Sayfa 3

1952’de Kayseri’de doğan Hulusi Akar, ilk ve orta öğrenimini Kayseri’de tamamlamayı müteakip 1972’de Kara Harp Okulu’ndan, 1973’te Piyade Okulu’ndan ve 1982’de Kara Harp Akademisi’nden mezun olmuştur.

Kırk dokuz yıl üniforma giydiği askerlik hayatında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve NATO’nun çeşitli kademelerinde komutanlık ve karargâh subaylığı görevleri ile Bosna-Hersek Türk Görev Kuvvet Komutanlığı (1997-1998), Tunceli/Hozat’ta İç Güvenlik Tugay Komutanlığı (1998-2000), Kara Harp Okulu Komutanlığı (2002-2005), Kara Harp Akademisi Komutanlığı (2005-2007), Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı (2007-2009) ve 3. HRF Kolordu Komutanlığı (2009-2011) görevlerinde bulunmuştur. 2011’de orgeneralliğe terfi etmesini müteakip, 2011-2013 yılları arasında Genelkurmay II. Başkanlığı, 2013-2015 yılları arasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve 2015-2018 yılları arasında Genelkurmay Başkanlığı görevlerini yürütmüştür.

Genelkurmay Başkanlığı görevi esnasında “Terörle Mücadele Harekâtı” çerçevesinde yurt içinde Çukur Operasyonları; sınır ötesinde Fırat Kalkanı Harekâtı, Zeytin Dalı Harekâtı ve İdlib Harekâtı icra edilmiştir.

Genelkurmay Başkanlığınca, İç Güvenlik Harekâtındaki başarılarından dolayı TSK Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası ile ödüllendirilen Hulusi Akar, ayrıca TSK Üstün Hizmet Madalyası, TSK Şeref Madalyası ve bazı ülkeler tarafından çeşitli madalyalar ile taltif edilmiştir.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde Bilgisayar Programlama ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Uluslararası İlişkiler konulu akademik programlara katılmış, doktorasını Boğaziçi Üniversitesi’nde tamamlamıştır.

09 Temmuz 2018 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Millî Savunma Bakanı olarak atanan Hulusi Akar, Şule Akar ile evli ve iki çocuk babasıdır. İngilizce ve İtalyanca bilmektedir.

Depremden sonra ülkesine dönen Suriyeli sayısı açıklandı Bakan Akar duyurdu: MSB 30 bin personel alacak Bakan Akar, Rus mevkidaşı Şoygu ile görüştü Bakan Akar, Iraklı mevkidaşı Abbasi ile görüştü Bakan Akar: Mehmetçik son 2,5 ay içinde 306 teröristi etkisiz hale getirdi Akar: YPG destekçileri teröristlere helikopter vererek bir kez daha suçüstü yakalandı Bakan Akar'dan 'tahıl koridoru' açıklaması! Türkiye'den Karadeniz'deki gerilimle ilgili açıklama Atatürk'ün Kara Harp Okulu'na girişinin 124. yıl dönümü töreni: "1283... içimizde" Akar: NATO Türkiye’ye 4 bin çadır daha gönderecek Bakan Akar, Yunan mevkidaşı ile görüştü Bakan Akar'dan tahıl anlaşması açıklaması Bakan Kurum: Amanos'un eteklerine binalar inşa edeceğiz Bakan Akar'dan depremin vurduğu Kırıkhan'da inceleme Bakan Akar'dan 326 kişiyi kurtaran Mehmetçiğe tebrik ziyareti Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: Şu ana kadar 100 silah arkadaşımızı kaybettik Bakan Akar Hatay'da incelemelerde bulundu Bakan Akar'dan Suriye’den sığınmacı akını iddialarına cevap Bakan Akar ve Bakan Koca depreme toplantıda yakalandı Bakan Akar'dan "asker kışladan geç çıkarıldı" iddiasına cevap Bakan Akar'dan "Hatay'a sığınmacı akını" iddialarına yalanlama: Tamamen gerçek dışı Bakan Akar: Erken terhis söz konusu değil Milli Savunma Bakanı Akar, Adana'da NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile görüştü Bakan Akar'dan depreme ilişkin son dakika açıklaması