HSK Haberleri

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK), Türkiye'deki hâkimlerin ve savcıların özlük işlerini yürüten ve bunlarla ilgili itirazları inceleyen bir idari birimdir. Hâkimler ve Savcılar Kurulu'nun yargılama yetkisi bulunmadığından mahkeme statüsünde değildir.

Hâkimler ve Savcılar Kurulu iki daire halinde çalışır. Bu iki dairenin toplam üyeleri, Adalet Bakanı'nın başkanlığını yaptığı Genel Kurulu oluşturmaktadır.

1961 Anayasası gereğince 20 Temmuz 1961'de, "Yüksek Hâkimler Kurulu" adıyla kuruldu. Hâkimlerin bağımsızlığını sağlamak için kurulan kurul, hâkimlerin atanması, nakli gibi özlük işlerinin yanı sıra, hâkimlerle ilgili şikayetleri de inceleme ve karar merciiydi. On sekiz asıl, beş yedek olmak üzere yirmi üç üyeli olmak üzere kurulun üyeleri Yargıtay, Meclis ve Senato tarafından belirlenmekteydi. Kurulun yapısı, çalışma usulü ve esaslarına ilişkin olarak 1962 yılında 45 Sayılı Yüksek Hâkimler Kurulu Kanunu çıkarıldı.

HSK atama kararları Resmi Gazete'de HSK, Danıştay'ın göreve iade kararı verdiği 387 hakim ve savcı hakkında inceleme başlattı HSK üyeliğine seçilen isim Resmi Gazete'de HSK'nın yeni üyesi Çetin Arslan oldu HSK kararnamesiyle yeni başsavcılar belli oldu Yargıtay üyeliğine atama kararları Resmi Gazete'de Yargıtay'a 4 yeni üye seçildi HSK kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı  HSK'den güz kararnamesine ilişkin açıklama: Sıkıntılar gözetildi 123 Hakim ve Cumhuriyet savcısı 1. sınıfa terfi etti HSK kararnamesi Resmi Gazete'de Hakim ve savcı atamaları Resmi Gazete'de  HSK'nın atama kararları Resmi Gazete'de HSK kararnamesi ile 3 bin 423 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi Hakim ve savcıların terfilerine ilişkin kararlar Resmi Gazete'de HSK, depremin ardından yargı alanında alınan tedbir kararlarını açıkladı HSK'dan deprem bölgesi için başvuru ekranı HSK kararları Resmi Gazete'de 'Örgüt lideri' savcı çıkmıştı: İstenen ceza belli oldu Hakimler ve Savcılar Kurulu atamaları Resmi Gazete'de Hâkimler ve Savcılar Kuruluna yeni atamalar Şehit tuğgeneralin eşi Yargıtay'a seçildi