Hamas Haberleri - Sayfa 15

Hamas veya resmi adıyla birlikte İslamî Direniş Hareketi, Filistin Ulusal Yönetimi'nde seçimle belirlenmiş Filistin Parlamentosunda çoğunluğu elinde tutan Filistinli paramiliter örgüt ve Sünni İslamcı siyasi partidir.

1987 yılında Şeyh Ahmed Yasin, Abdülaziz el Rantisi ve Muhammed Taha tarafından İlk intifadanın başlangıcında Mısır'daki Müslüman Kardeşler örgütünün Filistin kanadı olarak kuruldu.

Örgütün kuruluş amacı 1948 öncesi İsrail'in işgal ettiği Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ni kapsayan topraklarda yeniden Filistin İslam devletini kurmaktır.

Filistin Başbakanı Iştiyye: Hamas siyasi haritanın parçası, İsrail bunu yok edemez Netanyahu'nun danışmanı, Filistinlilerin yarı çıplak gözaltına alınmasını skandal sözlerle savundu Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde 13 İsrail askerini öldürdü "Gazze’de yaklaşık 25 bin çocuk anne veya babasını kaybetti" İsrail bu defa Gazze Şeridi'nde su boru hatlarını bombaladı ABD, İsrail'e 106,5 milyon dolarlık silah satışına onay verdi "BMGK'nin otoritesi ve güvenilirliği, Gazze'de ateşkese gücü olmadığı için zedelendi" Hamas: ABD, İsrail'in daha fazla katliam ve soykırım yapması için BMGK'de veto hakkını kullandı Guterres 'acil insani ateşkes' çağrısını yineledi! ABD'den çağrıya olumsuz yanıt geldi AB terör listesini güncelledi! Listedeki "Hamas" detayı dikkat çekti Gazze'de can kaybı 17 bin 177’ye yükseldi Putin ve Bin Selman'dan Filistin için ortak çağrı: Askeri operasyonlar durmalı İsrail yine mülteci kamplarını vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, o yetkiyi ilk kez Gazze için kullandı Gazzeliler tam 2 aydır dünyanın gözleri önünde yok ediliyor İsrail'in Türkiye'deki Hamas üyelerine suikast düzenleyeceği iddialarına Erdoğan'dan çok sert yanıt İsrail Başbakanı Netanyahu: Gazze askerden arındırılacak ve bunu sadece biz yapabiliriz İsrail Genelkurmay Başkanı, yeraltı tünellerine "deniz suyu basmayı" değerlendirdi Gazze'de ölen kişi sayısı 16 bin 248 oldu: 7 bin 112'si çocuk, 4 bin 885'i kadın İsrail, Gazze’de Han Yunus’a girdiğini ileri sürdü İzzeddin el-Kassam Tugayları böyle yayınladı: İşte İsrail askerlerinin kampları! Doğu Kudüs'te yeni yasa dışı Yahudi yerleşim planı yapıldığı öne sürüldü Fransa'da kuş gribi: Alarm seviyesi en üst seviyede! "İsrail'in Gazze'de ilan ettiği sözde güvenli bölgeler "hastalık bölgelerine" dönüşme riski taşıyor"