Hamas Haberleri - Sayfa 11

Hamas veya resmi adıyla birlikte İslamî Direniş Hareketi, Filistin Ulusal Yönetimi'nde seçimle belirlenmiş Filistin Parlamentosunda çoğunluğu elinde tutan Filistinli paramiliter örgüt ve Sünni İslamcı siyasi partidir.

1987 yılında Şeyh Ahmed Yasin, Abdülaziz el Rantisi ve Muhammed Taha tarafından İlk intifadanın başlangıcında Mısır'daki Müslüman Kardeşler örgütünün Filistin kanadı olarak kuruldu.

Örgütün kuruluş amacı 1948 öncesi İsrail'in işgal ettiği Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ni kapsayan topraklarda yeniden Filistin İslam devletini kurmaktır.

Hamas duyurdu! Yeni bir esir takası için "yeşil ışık" İsrailli esir asker Ron Sherman'ın annesi: Oğlumu İsrail ordusu öldürdü Hamas, Almanya'nın İsrail'e tank mühimmatı gönderme planını 'savaşa ortak olmak' şeklinde yorumladı İsrail ve Hamas, Gazze’deki sivil ve esirlere ilaç ulaştırılması için anlaşma yaptı İsrail ve Hamas anlaştı: İsrailli esirlere ilaç ve Gazze’ye ek insani yardım sağlanacak İsrail'den korkunç yasak: Doktorlar, BM yetkilileri ile konuşamayacak AB'den Hamas'ın Gazze Sorumlusu Yahya Sinvar'a yaptırım uygulama kararı Kan donduran görüntü... Gıda yardımı için toplananlara kurşun yağdırdılar! Hamas'tan "ittifak" çağrısı: "Yahudilere değil, siyonist harekete düşmanız" İsrail, öldürülen Hamas yöneticisi Aruri'nin iki kız kardeşini gözaltına aldı İsrail, Aruri'nin iki kız kardeşini gözaltına aldı ABD yeni bir görev gücü oluşturdu... Hedefte Hamas'ın üst düzey yöneticileri var Filistin Devlet Başkanı Abbas: Hiçbir Filistinlinin zorla yerinden edilmesine izin vermeyeceğiz Ölüm, yıkım, yerinden edilme: İsrail'in Gazze'ye saldırılarının 3'üncü ayı İsrail, Hamas'ın gizemli liderinin yeni fotoğrafını yayınladı Kassam Tugayları: 4 İsrailli asker, "dost ateşi" ile öldürüldü İsrail polisi, Hamas'ın 'cinsel saldırı' iddiaları için şahit bulamadı Almanya'dan vatandaşlarına uyarı: "Lübnan’ı terk edin" Hizbullah lideri Nasrallah'tan el-Aruri açıklaması: "Cevapsız ve cezasız kalmayacak" Mossad Başkanı David Barnea: 7 Ekim'e katılanlar, kendi ölüm fermanını imzaladı İsrail medyası, en az 1600 İsrailli askerin savaş nedeniyle bunalımda olduğunu açıkladı Bombardıman altındaki Gazze'de on binlerce insan, açlıktan kıvranıyor Flaş iddia: Hamas yeni bir esir takası önerdi ancak Tel Aviv reddetti Hamas'tan Kızılhaç'a çağrı: İsrail'in Filistinli esirlere yönelik ihlallerini belgeleyin