Haiti Haberleri

Haiti ya da resmî adıyla Haiti Cumhuriyeti, Amerika'da Karayip Denizi'nde bir ada ülkesidir. Küba'nın doğusunda yer alan Hispaniola adasını Dominik Cumhuriyeti ile paylaşır ve adanın batı kısımdadır. Yüzölçümü 27.750 km² olan ülkenin nüfusu 10 milyon (2009), başkenti Port-au-Prince'tir.

Eski bir Fransız sömürgesi olan Haiti, Kuzey ve Güney Amerika'da, Amerika Birleşik Devletleri'nden sonra bağımsızlığını ilân eden ikinci ülkedir. Buna karşılık, bugün Batı Yarımkürenin en fakir ülkesidir ve yönetiminde bir anarşi durumu hâlen devam etmektedir.

Rapçi çete lideri ülkeyi sarsıyor: Daha önce böylesi görülmedi Haiti'de yönetimi ele geçiren 'Barbekü' silah bırakmak için şartını açıkladı Çete savaşlarının kaosa sürüklediği Haiti'den görüntüler DSÖ'den peş peşe uyarılar: Felaket kapıda, durum gitgide kötüleşiyor Çetelerden Merkez Bankası'na saldırı! Ülkede tansiyon düşmüyor Mahalleye korkunç baskın! Ölü ve yaralılar var Ülke çetelerin kontrolüne geçti, başbakan istifa etti! 'Barbekü' en güçlü adam oldu Hapisten kaçan mahkumların yakalanması için ilan edilen OHAL, bir ay uzatıldı Ülkede kaos! Çeteler başkenti ele geçirdi Çeteler hapishaneye saldırıdı: 3 bin 600 mahkum firar etti Ülke sokaklarında dehşet... 3 bin mahkum hapishaneden kaçtı! Aynı aileden 16 kişi evde ölü bulunmuştu... Flaş bir gelişme yaşandı Aynı aileden 16 kişi evde ölü bulundu  ABD Başkanı Biden'dan Kenyalı liderle kritik 'Haiti' teması BM'den Haiti raporu: 2023'ün ilk 6 ayında 3500 kişi öldürüldü Haiti Devlet Başkanı'na suikast şüphelisinin iadesi reddedildi Haiti'de akaryakıt tankeri infilak etti, çok sayıda ölü var Haiti Devlet Başkanına suikast soruşturmasında aranan zanlı İstanbul'da yakalandı Devlet Başkanına suikastta gözler başbakana çevrildi! Ölenlerin sayısı 2 bini aştı: Haiti'de bir deprem daha! Haiti'deki depremde ölenlerin sayısı 2 bine yaklaştı Bilanço her geçen zaman ağırlaşıyor: 1419 ölü, 6900 yaralı Deprem... Suikast... Deprem...