Fragman Haberleri

Fragman, herhangi bir filmin veya dizinin tanıtımını yapmak amacıyla oluşturulmuş kısa film. Genellikle tanıtılacak filmin ilgi çekici kısımlarından montaj yoluyla oluşturulmuş birkaç dakikalık bir filmdir. Günümüzde sinemaların yanı sıra TV'de ve internette de yayınlanır.

Türkçeye Fransızcadan geçen sözcük aslen "küçük parça" anlamına gelir ve Latince kökenlidir.  Pek çok dilde aynı anlamda kullanılan "trailer" sözcüğü ise İngilizce kökenlidir ve aslen "ardından gelen" anlamına gelir. Geçmişte fragmanlar sinemalarda filmlerin ardından gösterilirdi; günümüzde ise daha çok filmden önce gösterilir.

Kızılcık Şerbeti'nde bomba patlıyor! "Köprü geçildi Pembe Hanım" Furiosa: Bir Mad Max Destanı'ndan yeni fragman geldi 2024'ün ilk büyük aksiyon filmi için geri sayım başladı George Clooney'in yeni filminden ilk fragman Son Akşam Yemeği'nden yeni fragman geldi Netflix dizisi 'Yaratılan'dan yeni fragman geldi! "Bir canavar yarattım" Nicolas Cage'li Butcher’s Crossing'den ilk fragman geldi Yalı Çapkını'ndan yeni fragman geldi: "Ben Seyran'sız yaşayamam" Hayranları merakla bekliyordu... Yalı Çapkını yeni sezondan ilk tanıtım geldi Merakla beklenen animasyon filminden yeni fragman Jason Statham'ın başrolde olduğu 'Meg 2: Çukur'dan yeni görüntüler Morgan Freeman'lı '57 Seconds' filminden ilk fragman 'Venedik’te Cinayet'ten yeni fragman Merve Dizdar'lı 'Magarsus'tan yeni fragman geldi 'Wonka'dan ilk fragman geldi Poor Things filminden yeni fragman Merakla bekleniyordu... Barbie'nin fragmanı yayınlandı Merakla beklenen komedi filminden ilk fragman geldi Aksiyon tutkunları müjde! Hızlı ve Öfkeli 10'dan yeni fragman Ödüllü Karanlık Gece'den fragman geldi Kate Winslet'ın yeni dizisinden ilk tanıtım 'Indiana Jones ve Kader Kadranı'ndan yeni fragman Survivor'da korkutan anlar! Acı içinde kıvranan yarışmacı, hastaneye kaldırılıyor 'Ghosted' filminden ilk fragman geldi