Emsal karar Haberleri

Emsal karar, daha önce verilmiş bir mahkeme kararının, benzer bir hukuki uyuşmazlıkta uygulanabilme olanağıdır. Yargıtay kararları, Danıştay kararları gibi yüksek yargı kararlarının emsal olma özelliği yüksektir.

Eğer bir davada uyuşmazlık yaşanıyorsa, aynı konunun yaşandığı ve bu süreçte bir kararın verildiği geçmiş kararlar baz alınabiliyor.

Emsal karar ile ilgili haberleri ve son dakika gelişmeleri bu sayfa üzerinden bulabilirsiniz.

Emsal olacak 'ÖTV indirimi' kararı Emsal olacak karar: SGK, akıllı ilacı 'tedbiren' ödeyecek Bunu yapan işçi yandı: Tazminatsız kovuldu! İşte o emsal karar Ödemeyi banka ile yapan kiracıya şok İşçinin hakkını zamanında ödemeyen patrona şok AYM'nin 'Emsal Kararlar' sayfası hizmete açıldı Yargıtay'dan eşler arasında emsal olacak 'mal varlığı' kararı Kaçak göçmen çalıştıranlar yandı: Yargıtay'ın kararı emsal olacak Kiracı-ev sahibi krizi büyüyor! Yargıtay'dan emsal bir karar çıktı Dayakçı koca, aldatan kadından daha az kusurlu sayıldı Yargıtay'dan karar: Bunlar zinaya sebep deliller olarak gösterildi Yargıtay'dan emsal olacak 'estetik' kararı Yargıtay'dan emsal olacak 'psikolojik taciz tazminatı' kararı Yargıtay'dan emsal olacak 'depozito' kararı Yargıtay'dan emsal 'düğün' kararı! Yargıtay'dan emsal olacak işveren-işçi kararı: Geçerli olamaz SGK'nın ödemediği ilaç için yargı kararı Yargıtay'dan emekliler için kötü haber Kazada yaralanan köpeğin tedavisi için emsal karar Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Kötü haber... Yargıtay'dan milyonlarca evli çifti ilgilendiren karar 'Lan oğlum o elini cebinden çıkar' sözü için karar Boşanma davasında emsal olacak 'kira' kararı Yargıtay'dan emsal niteliğinde boşanma kararı