Eğitim Haberleri

Eğitim; okullar, kurslar ve üniversiteler vasıtasıyla bireylere hayatta gerekli olan bilgi ve kabiliyetlerin sistematik bir şekilde verilmesi.

Eğitim, bireyin doğumundan ölümüne süregelen bir olgu olduğundan ve politik, sosyal, kültürel ve bireysel boyutları aynı anda içinde bulundurduğundan, tanımının yapılması zor bir kavramdır. Bireylerin toplumun standartlarını, inançlarını ve yaşama yollarını kazanmasında etkili olan tüm sosyal süreçlerdir.

13 yıllık eğitim masrafı 13 kilo altına denk! MEB'den yeni müfredatta 'dijitalleşme' vurgusu: Velivizyon geliyor Yeni müfredatta tarih eğitiminde köklü değişiklikler... MEB duyurdu Asla yalnız büyümesinler ABD diploması ile eşdeğer Maaş çok çalışan yok Sadece 30 bini eğitim alıyor, otizmlinin derdi bitmiyor Karneler sil baştan Afganistan'da 1 milyonu aşkın kız çocuğunun okul hayatı resmen bitti Bir ilde daha okullar tatil edildi YÖK'ten "vakıf üniversitelerindeki öğretim elemanı ücretlerine" ilişkin karar YKS başvurularında rekor düşüş! Hayat pahalılığı üniversiteye olan talebi de azalttı! Yaz tatili kısalacak mı? IQ Testi bilmecesi Özellerdeki öğretmenler tepkili ÖSYM duyurdu: YÖKDİL sınavı pazar günü yapılacak Fenomen öğretmen uyarısı Kampüsteki tartışma bitmiyor 2024 EKPSS başvuruları başladı Sahada rakip, okulda kardeşler Ağrı'da etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime ara verildi Yarıyıl tatili bitti, öğrenciler dersbaşı yaptı YÖK Başkanı Özvar'dan "yapay zeka" açıklaması: Bütün programlara entegre olacak Sosyal medya tartışması, yasak mı kısıtlama mı?